1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

19-01-2023 00:08
Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli sorusu yazıcı almayı düşünen insanların kafasını karıştıran sorulardan bir tanesidir. Yazıcı alırken dikkat edilmesi gereken ilk madde, uygun fiyatıyla size cazip gelip alacağınız ürünlerin başınıza iş açacağını bilmenizdir. Uygun fiyatlı yazıcıların parçaları daha pahalı olur. Bu nedenle en başta tasarruf etmiş gibi görünseniz de aslında uzun vade de daha yüksek fiyatlar ödemiş olursunuz.

Yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna verilecek cevaplardan biri ise tercih edeceğiniz yazıcıdan beklediğiniz özelliklerdir. Çünkü bazı yazıcılarda çok fazla özellik bulunur. Siz ihtiyacınızı karşılayacak özellikler de bir yazıcı alırsanız ekstradan fazla ve gereksiz bir maliyet ödemeden tasarruf sağlamış olursunuz.

Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli Hangi Yazıcı Modelleri Tercih Edilmeli?

Yazıcı almak istiyorum hangi ürünü tavsiye edersiniz?  Sorusuna cevap arıyorsanız bu sorunun cevabı satın alınacak yazıcının hangi işlerde kullanılacağıdır. Yazıcı alacak olanlar öncelikle en çok tercih edilen yazıcı modelleri olarak araştırma yapsalar da burada asıl önemli olan sizin yazıcıyla hangi işi yapacağınızdır.

Yazıcı çeşitlerini lazer yazıcı ve tanklı yazıcılar olarak ikiye ayırabiliriz. Tanklı yazıcılar baskı kapasitesi yüksek işlerde ve alanlarda tercih edilen bir yazıcı çeşididir. Bu sebeple tanklı yazıcılar günlük işler işin tercih edilen modeller arasında değildir. Lazer yazıcılar ise kapladığı alan ve daha pratik bir kullanıma sahip olduğundan günlük işler de tercih edilen modeller arasındadır.

1 – Tank Yazıcı mı Lazer Yazıcı mı?

Yazıcı çeşitleri arasında bulunan tank yazıcılar yüksek dolum kapasitesi sayesinde özellikle kopyalama merkezleri ve baskı işleri yapan firmalar tarafından tercih edilir. Dolumdan itibaren ortalama 10 bin sayfa çıktı alabildiklerinden baskı işi yapanlar sürekli kartuş değiştirme zahmetinden de kurtulmuş olurlar. Bu ürünler aynı zamanda profesyonel makineler olduğundan görsel olarak kaliteli baskılar sunar. Wİ Fİ ve tarayıcı özellikli modelleri de bulunan bu makineler ile kazancı bol işler yapabilirsiniz.

 

Lazer yazıcılar ise hem boyutlar hem de ayda ortalama 3 bin sayfaya kadar baskı alabileceğiniz kapasitesiyle daha çok bireysel ve ofis işlerinde kullanılır. Lazer yazıcılar da yüksek baskı ihtiyacınızı karşılayabilir fakat tanklı yazıcılara göre daha maliyetli olacaktır. Bu nedenle yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli diye soracak olursanız ev ve ofis işlerinde lazer yazıcı modelini tercih edebilirsiniz. Fakat kar amacı güdüyorsanız, kopyalamayı bir iş olarak yapıyorsanız tanklı yazıcıyı tercih etmelisiniz.

2 – 3D Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

3D yazıcılar bilgisayar ortamında ki verileri el ile tutulabilir bir nesne haline dönüştüren makinedir. Üç boyutlu yazdırma imkanına sahip bu makineler geleneksel imalat taktikleri kullanılarak bilgisayar ortamında çizimi yapılmış olan karmaşık şekillere sahip parçaları üretir. 3D yazıcılarda basımdan önce ilk aşama 3D çizim programlarında basımını gerçekleştirmek istediğiniz şeklin çiziminin yapılmasıdır.

3D yazıcı alırken dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli husus almayı düşündüğünüz yazıcıyı hangi işte kullanacağınızdır. Çünkü piyasa da birçok farklı modellerde 3D yazıcı bulunmaktadır. Genelde en pahalı 3D yazıcı en çok işinize yaracak olan yazıcıdır düşüncesine kapılmamalısınız. Mühendislik işlerinde ve prototip çalışmalarında kullanacaksanız bu işlere uygun bir yazıcı almalısınız. Mimari modeller yazdırmak ve üretmek istiyorsanız buna uygun modelleri seçmelisiniz. Ya da eğitim sektöründe kullanacaksanız bu amaca uygun bir yazıcı tercih etmelisiniz.

3 – Nokta Vuruşlu Yazıcılar Ne İşe Yarar?

Günümüzde kullanımı ve popülerliği azalmış olsa da kullanımı hala devam etmektedir. Nokta vuruşlu yazıcının hem kendi maliyeti hem de baskı maliyeti tanklı yazıcı ve lazer yazıcı modellerine göre çok daha uygundur. Ülkemizde yaygın olarak nokta vuruşlu yazıcı olarak adlandırılsa da bazı kaynaklarda matris veya iğneli yazıcı olarak adlandırılır. Yazıcının kafası yatay olarak hareket eder ve böylelikle istenilen konuma gelerek baskı işlemini gerçekleştirir.

Bu yazıcı modellerinde her bir karakter noktalardan oluşacağı için diğer yazıcı modellerine göre çözünürlükleri yüksek değil ve baskı kalitesi daha düşüktür. Fakat bazı modellerde bu kaliteyi artırmak ve belirginliği yok etmek için basımı yapılan karakterler için iki kez vuruş gerçekleştirir.

4 – Barkod Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli diye sorulan sorular yazıcı modellerinden özellikle perakende mağazacılık, sağlık hizmetleri gibi sektörlerde sık kullanılan barkod yazıcılar içinde geçerlidir. Piyasa da birçok modeli bulunan barkod yazıcıları alırken öncelikle hangi alanda kullanmanız gerektiği konusunu netleştirmeniz gerekir. Barkod yazıcıları incelediğimizde kablosuz bağlantı özellikleri, taşınabilirlik, ergonomik olması gibi özellikler ile karşılaşırız.

Barkodların okunması ve taranması için net olması gerekir. Bu sebepten ötürü baskı kalitesi yüksek olan makineleri tercih etmek gerekir. Barkodun oluşumuna baktığımızda, farklı genişliklerde uzun çubuklardan oluşan bir semboldür. Barkod yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli diye sorarsanız belki de dikkat etmeniz gereken en önemli husus baskı çözünürlük değeridir. Bu değer 300 dpi ve 600 dpi değerleri aralığındaki baskı çözünürlüğünde olmalıdır.

5 – 2. El Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazıcılar günümüzde hayatımızın bir parçası haline gelmiş teknolojik ürünlerin başında gelmektedir. İş hayatımızda, okullarda ve bireysel olarak kullanımı yaygın bu elektronik aletin birçok marka ve modeli bulunmaktadır. Piyasa da bulunan bu marka ve modeller çok farklı fiyatlara satılmaktadır. Bu makinelerin sıfırını almaya gücü yetmeyen veya sıfır alacak kadar baskı işi olmayanlar 2. el yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli diye araştırma yaparlar.

Burada ilk olarak netleştirmeniz gereken konu satın alacağınız 2. el cihazın muadili sayılabilecek cihazlara göre maliyet olarak uygun olup olmadığıdır. Çünkü yazıcılar genellikle sık kullanılan cihazlar olduğundan yoğun kullanımdan ötürü yıpranma durumları yüksek baskı aletleridir.

Bu yüzden eğer bireysel bir kullanıcı iseniz, ofisinizde kullanacaksanız 2. el makineler yerine yeni bir makine araştırmanızı tavsiye ederiz. Ama ticari bir işletme iseniz, kopyalama işi yapıyorsanız ve temiz de bir makine bulduysanız, detaylı bir bakımdan sonra kullanımı sıfıra yakın bir cihazın görevini görecekse 2. el bir cihaz alabilirsiniz.

6 – 2023 Yazıcı Fiyatları Nelerdir?

Yazıcı fiyatları marka, model ve kullanım amaçlarına göre farklılık gösterir. Piyasa da çok uygun fiyatlardan başlayıp bir araba fiyatına kadar satın alabileceğiniz yazıcılar bulunur. Siz yazıcı almaya karar verdiğiniz de önceliklerinizi ve yapacağınız işi de göz önünde bulundurarak bir seçim yapmalısınız. Günümüzde pahalı olan yazıcıların daha iyi işe yarar olacağı düşünülmektedir. Fakat bu yanlış bir düşüncedir. Çünkü pahalı olan bir yazıcı sizin isteklerinizin üstünde kalabilir.

Sizce yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli? Eğer bireysel olarak kullanacaksanız, okul çağındaki çocuklarınız için kullanacaksanız veya ofis işlerinde kullanmak için bir yazıcı almak istiyorsanız çok para ödemeden lazer yazıcı çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz. Bu yazıcılar size hem maliyetten hem de yerden tasarruf sağlayacaktır. Çünkü lazer yazıcılar genellikle ofis ve bireysel işlerde kullanıldığından aynı zamanda ergonomik makinelerdir.

Siz de yazıcınızı almadan önce piyasayı araştırmalı ve yapacağınız işe en uygun yazıcıyı almalısınız. Fazladan para ödeyip hiç kullanmayacağınız onlarca özelliği olan yazıcılara paranızı harcamamalısınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.