1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Yaz Tatilinde Neler Yapılabilir?

31-07-2022 23:35
Yaz Tatilinde Neler Yapılabilir?

 

Hepimiz yaz tatillerini heyecanla beklerken yaz tatili geldiğinde sıkılırız yapacak bir şey, uğraşacak bir meşgale ararız. Peki yaz tatillerinde sıkılmamak için ya da yaz tatilini verimli geçirmek için ne yapabiliriz?

I-Kitap Okumak

Kitap okumayı hepimiz az çok becerebiliyoruz ama verimli kitap okumak denildiğinde işler biraz karışabiliyor. Peki kitap nasıl verimli bir şekilde okunur? Mesela okuduğunuz kitaptan bir cep defterine notlar almak, kitaptaki önemli cümlelerin üstünü fosforlu kalemle ya da herhangi bir kalemle cümlelerin altını çizmek ve detaylı bir şekilde kitabı anlayarak okuyup üzerine düşünmek, kitap üzerinden kendine bazı şeyler katabilmek verimli kitap okumaktır.

 

II-Müzik Aletleriyle İlgilenmek

Maddi durumunuz el verdikçe herhangi bir müzik aletiyle ilgilenmek ruhunuzu beslemek adına güzel bir fikir olabilir. İlgilenebileceğiniz gitar, bateri, piyano, keman, saksafon hatta ve hatta arp gibi onlarca müzik enstrümanı var. Kendinizi sanat açısından geliştirmek için yapabileceğiniz şeylerden biri de müzik aletleriyle ilgilenmek gibi bir aktivitedir.

 

III-Resim Çizmek

Resim çizmek de müzik aletlerini kullanmak gibi ruhu besleyen güzel ve evde yapabileceğiniz bir aktivitedir. Yine müzik aleti kullanmak gibi resim çizerken de birçok tercih şansınız olacak. Sulu boyadan tutun da pastel boyaya, akrilik boyadan tutun da kalem boyaya varan çok fazla türde boyayla resim çizme şansınız bulunmaktadır.


IV-Film, Dizi İzlemek

Günümüzde film ve dizi izlemek için yapılmış olan birçok platform bulunmakta bu platformlardan kendi keyfinize göre bir film ya da dizi bulmanız pek de zor değil kahvenizi çayınızı yapıp oturun televizyonun, bilgisayarın, tabletin ya da telefonun başına ve izlediğiniz dizi ya da filmin keyfini çıkarın.


V-Kahve ve Yemek Yapmak

Kendinize tıpkı ünlü kahve zincirlerindeki baristalar gibi kahve yapmayı öğretebilirsiniz ya da yemek yapmak konusunda kendinizi geliştirip çevrenizdeki insanları kendinize hayran bırakabilirsiniz. Hem soğuk hem sıcak kahve yapmayı öğrenmek artık düşündüğünüz kadar zor olmamakla beraber eğlenceli de. Dolayısıyla evde kendinize kendi Frappe’ lerinizi, kendi Americano’ larınızı hazırlayabilirsiniz. Eğer bu kahvelerin içine kendinizden de bir şey katarsanız kendi özgün tarifinize bile sahip olabilmeniz mümkün.


VI-Spor Yapmak

Kendinizi tatilde forma sokmak için veya iyi bir alışkanlık kazanmak için iyi bir fikir olabilir. Hem daha sağlıklı bir hayat için hem de uğraşacak bir meşgale bulmak gibi isteklerinizi karşılamaktadır. Her açıdan daha verimli bir hayat yaşamak için spor yapmanın önemi azımsanamayacak derecede çoktur. Spor salonları ya da merkezleri bunun için uygunken her zaman bir spor salonuna ihtiyacınız olmayadabilir. Evde ya da parklardaki spor alanlarında da çok uzun süreli bir alışkanlık için yapmadığınız sürece ev ve parklar da iş görebilir.


VII-Yazı Yazın

Oturup kitap yazıyormuş misali bir şeyler karalayın bu sizin içinizdeki yaratıcılığı ortaya çıkartır. İster bir şarkı yazın, ister bir kitap, ister bir anı bu tamamı ile size kalmış bir şey. Buradaki amacımız içinizdeki yaratıcılığı ortaya çıkartıp bunu kullanabilmenizi sağlamak çünkü hayal gücü ve yaratıcılık çoğu insanda bulunan ama yeteri seviyede kullanılmayan şeyler, oysa bu şeyler çoğu üst mertebedeki insanı oraya çıkartan, çıkmasına zemin hazırlayan etkenler.


VIII-Gezmek

Her ne kadar çoğumuz bu ülkede yaşasak da daha çoğumuz kendi yaşadığımız şehri bile doğru düzgün bir şekilde gezmemiş insanlarız. Bulunduğumuz şehirden başlayarak belki kamp yapmaya belki yürüyüşe belki küçük çaplı tırmanmalara gidebilirsiniz hem bulunduğunuz şehrin güzelliklerini daha iyi bir şekilde kavrarsınız hem de yaz tatilinde yapabileceğiniz şahane bir aktiviteniz olmuş olur. Arkadaşlarınızla, ailenizle bu gezintilerin tadını çıkarabilirsiniz.

 

IX-Yeni Şeyler Öğrenin

Yazılım, grafik tasarım gibi size uzun ya da kısa vadede maddi destek sağlayabilecek şeyler öğrenin ve bunları uygulayarak kendinizi geliştirin, gelecekte bu tarz işler yaparak dahi hayatınızı kazanmanız mümkün. Dolayısıyla bu tarz konular hakkında okullu ya da okulsuz kendinize bir şeyler katın.


Yaz tatilinde yapılabilecek şeyler tabii ki saymakla bitmez ama en geneli, en bilindikleri bu yazdıklarımızdır. Bu dediğimiz şeylerin hepsi sizin sadece yaz tatilinde yapacak uğraşlarınız olarak kalmayacak şeylerdir. Hepsi sizin gelecek hayatınızda da etkili olabilecek ve hayatınızda ciddi izler bırakacak meşgalelerdir. Dolayısıyla bunları sadece yazın değil her mevsimde yapmanın size bir faydası vardır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.