1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

WhatsApp İşletme Hesabı Nedir?

14-03-2023 01:30
WhatsApp İşletme Hesabı Nedir?

Whatsapp işletme hesabı diğer adıyla WhatsApp Business küçük işletmeler için düşünülmüş bir uygulamadır. Android ve Iphone cihazlarla uyumlu olarak kullanıma açılmış ücretsiz bir aktivasyondur.  Kişilerin kendilerine ait küçük bir iş alanı oluşturduklarında merak ettikleri ilk şey müşteriyle nasıl bağlantı kurulacağıdır. Telefonlara indirilen bu uygulama tam da ihtiyaç olanı karşılamaya yöneliktir.

WhatsApp Business otomatik mesaj sistemini, müşteriyle görüşmelerin hızlı yapılmasını çeşitli araçlar sayesinde sağlamaktadır. Örneğin A4 Tech FH-200U Kablolu USB gibi cep telefon ve aksesuar satan bir işletmesiniz. Kaydolduğunuz numara ile WhatsApp üzerinden ürün hakkında bilgi verebilir, adres ve telefon bilgileri alarak ürün siparişi alabilirsiniz. Bunun gibi birçok işlemi yapmak mümkündür.

WhatsApp İşletme Hesabı Nedir, Kurulumu ve Kullanımı Nasıldır?

Yılların geçmesiyle birlikte iletişim çağı daha da aktif hale gelmiştir. Öyle ki hayata dair birçok iş dijital şekilde yapılmakta ve güzel sonuçlar alınmaktadır. Hayatı kolaylaştıran seçeneklerden biri de WhatsApp işletme hesabı olmuştur. Açılan WhatsApp Business sayesinde satış için gerekli ön görüşme telefon tablet veya bilgisayar üzerinden yapılmaktadır.

Güvenli bir kaynak oluşu kişilerin gönül rahatlığıyla WhatsApp işletme hesabı açmasını sağlamaktadır. Business hesabı açmak için izlenmesi gereken bazı yollar vardır. İlk olarak uygulamayı indirmeli ve açmalısınız. Uygulama içinde WhatsApp Business hesabı oluşturulmalıdır. Buranın yöneticisi olunmalıdır. Kuracağınız işletme hesabını işletmenin bilgisi dahilinde kabul etmesi ve profilin tam olması gerekmektedir.

 

Yapılan işlemler bunlarla sınırlı değildir. WhatsApp işletme hesabı kullanımını aktif etmek için şu adımlar uygulanmalıdır;

·         İşletme ayarlarından WhatsApp hesaplarına giriş yapılmalıdır.

·         Ekleye tıklayın ve bir WhatsApp hesabı oluştura girin. Hesabınıza ad veriniz. Hesap kendi adınıza mı yoksa müşteri için mi, “Açılır menü” ile belirtiniz. İşletmenin bulunduğu saat ayarını yapınız. Kullandığı para birimini giriniz. Faturalar belirtilen para birimiyle orantılı kesilecektir. Reklamlar için ödeme yöntemi seçin. Sipariş numarası girin ve “Bitti” ye tıklayın.

·         Kişi ekleyin, kısmi erişim ve tam kontrol şeklinde izinleri belirleyin.

·         Ve “Ata” ya tıklayın.

Hesap oluşturulmuştur. WhatsApp işletme hesabı değerlendirilmek üzere WhatsApp ekibine gönderilmektedir. Sorun olup olmadığı kontrol edilecektir. Gerekli bilgi hesabınızın ayarlar sayfasından alınmaktadır. Hesap onaylandıktan sonra numaraları eklemeye başlayabilirsiniz. Mesajları gönderme ve alma işlemleri hesabın onayıyla mümkün olmaktadır.

WhatsApp Business Hakkında Merak Edilenler!

Yeni açılmış veya eskiden işletilen işletmeler WhatsApp işletme hesabı ile sipariş alımlarında ve gerekli bilgi aktarımında kullanılmaktadır. Bu uygulama müşteri satıcı arasında güçlü bir bağ kurmaktadır. Pek çok iş alanında aktif olarak kullanılan WhatsApp Business işleri kolaylaştırıcı özellikleriyle kullanıcıların vazgeçilmezi olmuştur.

Açılan Business hesabı şirketin adresini, e-posta ve web site gibi önemli bilgileri listelemenizi sağlayan özelliğe sahiptir. Sohbetler ve mesajlar düzenlenebilmektedir. Bu sayede istenilen mesaja rahatlıkla ulaşılabilmektedir. WhatsApp işletme hesabı mesajlaşma araçları sayesinde müşterilere hızlı bir şekilde cevap verilebilmektedir.

1 - Normal kullanılan WhatsApp ile WhatsApp İşletme Hesabı Farkı Nedir?

WhatsApp Messenger kişilerin iletişimini sağlayan önemli bir uygulamadır. Son zamanların en çok tercih edilen uygulaması olmakla birlikte güvenilirliği ile ilk sırada yer almaktadır. WhatsApp üzerinden mesajlaşma, görüntülü ve sesli konuşma, dosya aktarımı, video paylaşımı gibi iletişim şekilleri kullanılmaktadır. Öyle ki uygulamanın sunduğu imkanlar başka iletişim türlerinin gerekliliğini ortadan kaldıran düzeydedir.

WhatsApp işletme hesabı ile WhatsApp Messenger görüntüsü arasında hiçbir fark yoktur. WhatsApp uygulamasının çıktığı zamandan günümüze kadar tüm işlemleri aynı şekilde WhatsApp Business’da da geçerlidir. Güvenilirlik ve bilgilerin korunması ilkesiyle hesap sahibinden başka kimseye bilgi aktarımı yapılmamaktadır.

İşletmelerin de işlerini üzerinde yürütebileceği bir eklenti uygulama ile karşınıza çıkmıştır. WhatsApp Messenger’dan farkı sadece işletmelerin kullanabileceği ve şahsi hesaplarla kullanılmıyor oluşudur. WhatsApp Business kişinin kendi numarasıyla açılmamaktadır. Şirket bilgileri teyit edildiği takdirde onay verilmektedir. Profil bilgileri işletme ile ilgilidir ve uçtan uca şifrelenir.

2 - WhatsApp İşletme Hesabı Çevrimiçi Neden Görünmüyor?

Mesajlaşma hizmetini yıllardır başarıyla sunan WhatsApp yeni geliştirilen özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik yeni eklemeler sunmakla birlikte kolay çözümlerle de gündeme gelmektedir. WhatsApp Business uygulamasında çevrimiçi durumunu görüntüleme özelliğinin kaldırıldığı ortaya çıkmıştır. Eski sürümlerde çevrimiçi ve son görülme ibareleri devam etmektedir. Yeni sürümlerde işletme hesabı eklentisi görülmektedir.

3 - WhatsApp İşletme Hesabı Ücretli mi?

Bilgilerin kayıt ve korunma açısından güvenle kullanılan WhatsApp uygulaması işletme sahiplerinin de yüzünü güldürecek bir başarıya imza atmıştır. Küçük işletmelerin seslerini daha iyi duyurabilmesi, müşterileriyle sağlıklı bir bağlantı kurması adına WhatsApp Business uygulamasını çıkarmıştır. Kaydın yapılması ve onaylanması ile kullanıma açılan hesap WhatsApp Messenger gibi tamamen ücretsizdir.

4 - WhatsApp İşletme Hesabını Nasıl Normal Hesaba Çevirme Yapılmaktadır?

WhatsApp Business hesabı küçük ölçekli işletmeler için tasarlanmış bir uygulamadır. Kişinin kendi kullandığı numara üzerinden kayıt yapılamadığı gibi tekrar normal hesaba çevirmek de söz konusu değildir. Sadece açılan hesap uygulama üzerinden silinebilmektedir.

5 - WhatsApp İşletme Hesabı Zararları Nelerdir?

WhatsApp Business 2018 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış bir uygulamadır. Mesajlaşmanın yanında işletmeler için geliştirilmiş seçenekler sunmaktadır. Yapılan her kullanıcı kaydı otomatik olarak WhatsApp işletme hesabı olarak kayıt edilmektedir. Yani herhangi bir kişinin şahsi numarası ile açılan standart hesabı işletme hesabı olarak kullanmak mümkün değildir.

 


Şirketlere özel iki farklı WhatsApp işletme hesabı bulunmaktadır. WhatsApp Business’ ı indirip kayıt oluşturduktan sonra hesap standart hesap şeklinde açılmaktadır. İkinci hesap türü ise resmi işletme hesabıdır. Bu unvana sahip olabilmek için WhatsApp idaresinin sizin resmi bir işletmeye ait olduğunuzu onaylaması gerekmektedir.  Resmi işletmeler yanındaki yeşil tik işareti ile anlaşılmaktadır.

Görüldüğü üzere WhatsApp Business hesabı açılması onayıyla mümkündür. WhatsApp bu durumu kendi teyit etmediği sürece izin verilmemektedir. Böylelikle sahte şirketlerin faaliyet göstermesine de engel olunmuştur. WhatsApp işletme hesabı zararları vardır denilemez. Tersine güvenilir oluşu nedeniyle zarardan çok fayda sağlamaktadır.

6 - WhatsApp İşletme Hesabı Dolandırıcılığı Haberleri Doğru mu?

WhatsApp Business üzerinde yapılan Hacker oyunlarına dikkat edilmesine dair haberler de gündeme gelmektedir. Normalde mesaj yoluyla atılan site üzerinden bilgileri çalmaya çalışan kişiler şimdilerde farklı yöntemlerle dikkat çekmektedir. Aranan kişilere zorla arama yaptırıldığını, yapmadıkları zaman hesaplarının ele geçirileceği söylenmiştir. Söz konusu dolandırıcılık olayı CloudSEK kurucusu Rahul Sasi tarafından tespit edilmiştir.

WhatsApp Messenger ve WhatsApp işletme hesabı üzerinden yapılan bu tehditler farklı şekilde de görülmektedir. Bu mesajı şu kadar kişiye gönder hediye kazan şeklinde mesajlara ve aramalara itibar edilmemesi önerilmektedir. Bahsedilen bu durum genellikle yurtdışı aramaları için geçerlidir.

WhatsApp İşletme Hesabı Nedir Ekşi Sözlük Nasıl Yorumlamıştır?

Küçük ölçekli işletmeler için tasarlanmış olan WhatsApp işletme hesabı Ekşi Sözlük site sakinlerince üzerinde durulan konular arasında… Özellikleri hakkında bilgi veren kişiler olduğu kadar uygulamanın birden fazla işletme çalışanı tarafından kullanılamaması yönünde eleştirilmektedir. Her konuda olduğu gibi WhatsApp Business konusu da farklı fikir ve yorumlarla ele alınmıştır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.