1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Tombala Nasıl Oynanır?

18-10-2022 20:28
Tombala Nasıl Oynanır?

Tombala Nasıl Oynanır? Eğer pikniğe, tatile, panayıra veya insanların toplu olduğu bir yere giderseniz tombala oyununa şahit olabilirsiniz. Kalabalık ortamlarda oynanabilecek olan tombala, sonunda küçük bir ödülün olduğu ve toplumda yaygın olan bir oyundur. Herkesin toplu bulunduğu kış geceleri de özellikle geceleri de aile içinde sıkça onun tombalanın baskı geleceğiyle ilgili sorular gelebilir. Sonuçta bu tür oyunları oynayanlar kendi kurallarını koyma yönünde heveslidirler. Kendi kuralları doğrultusunda rahat bir galibiyet alabileceklerini düşünürler.

Tombala oynamak kişilerin aklında tombala en az kaç kişi ile oynanır?, tombalada kaç tane taş olması lazım?, tombala nasıl oluşur? Gibi sorular yer alabilir. Bu soruların cevapları ortaya çıktığında rahat ve güvenilir bir ortamda oyun oynama imkanı doğar. Bununla birlikte tombala kaç kişiyle oynanır, tombalada aynı sayı çıkarsa ne olur gibi sorular da akıllara takılmaktadır. Oyuna başlarken bu tür soruların cevaplarının verilmesi, ortak hala kurallar üzerinde anlaşılması ve ona göre oyuna başlanması zevkli bir oyun oynanmasını neden olur.

Tombala Nedir?

Tombala aslında oyunun sonunda söylenen bir ifadedir. Tombala oyunu dikdörtgen şeklinde bir parçanın üzerinde rakamların yer alması ile meydana gelmiştir. Bununla birlikte rakamların ve sayıların yer aldığı yuvarlık parçalar oyun içinde yer almaktadır. Sonrasında bu yuvarlaklar genelde bir torbanın içine konularak oyun hazır hale getirilir.

Nasıl Oynanır?

Oyun için öncelikle her oyuncuya üzerinde numaralar yer alan parçalardan verilir. Sonrasında yuvarlakların içinde bulunduğu torba ortaya konur ve sırası gelen torbadan sayıları çekmeye başlar. Çekilen sayı oyuncunun kağıdı üzerinde yer alıyorsa o kısımlar çekilen sayılarla ya da kağıtlarla kapatılır. Kağıtla kapatılmasının sebebi ise oyuncu sayısının çok olduğu durumlarda uygulanır. Eğer oyuncunun çektiği sayı kağıdı üzerinde yer almıyorsa sayıyı tekrar torbaya koyar ve sıra başka oyuncuya geçer. Herhangi bir oyuncu önündeki kağıtta eksik sayı kalmayacak şekilde sayıları kapatırsa tombala der ve oyunu kazanır.

Tombala Kuralları Nelerdir?

Her oyunda olduğu gibi tombala oyununun da belirli kuralları vardır. Aksi taktirde oyun oynamak imkansız hale gelecektir. Bunun için oyun oynayan herkesin bu kuralları bilmesi ve belirlenen kurallara göre oynaması oyunu zevkli kılacaktır. Tombala oyunu içinde oyuncuların kartlarını alması, torbadan numaralar çekmesi, çekilen numara kartının üstünde varsa onu kullanması gerekmektedir. Bazen sıra kaysın diye numara kullanmamak diye bir durum yoktur.

Torbadan çekilen numara kağıt üzerinde yer almıyorsa bas geçilerek devam edilir. Torbadan bir daha numara çekme işlemi yapılmaz. Yani kendi numarasını bulacağım diye sürekli numara çekme işlemi oyunun içinde olan kurallardan değildir. Oyunu bitiren ise tombala der ve oyunu bitirir. Eğer anlaşmalarında ikinci oyunun bitiren gibi anlaşmalar yoksa tombala oyunu yeniden başlar. Ama oyun başında bir anlaşma yapıldı ise oyunun son taşı bitene kadar oyun devam edebilir.

Tombala Oynama Ortamları

Tombala oynamak için fiziki olarak üzerinde numaralar yazılı kağıtlar ile üzerinde numaralar yazılı olan daireler alınıp herkesin aynı anda bulunduğu bir ortamda oyun oynanabilir. Buna gerçek tombala denmektedir. Aynı zamanda gelişen teknolojinin nimetleri oyunlara da yansıdığını düşünülürse tombalanın da bu şekilde evrileceği ön görülebilir. Bundan dolayı tombala oynamak için illaki kağıtları ya da arkadaşlarınızı beklemeyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bir internet erişiminizin olması.

Canlı tombala ise insanların aynı anda online olduğu ve çevrim içi olarak oyun oynadığı bir platform seçeneğidir. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden internet erişiminizin olduğu bir anda tombala oynayabilir ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tombala oyununu mobil cihazınıza indirmektir. Aynı zamanda arkadaşlarınızı da davet edip beraberce oyun oynayabileceğiniz bir ortama sahip olabilirsiniz. Bunun için aynı mekanda olmanıza gerek yoktur. Mobil cihazların internete erişimi olduğu her yer bunun için yeterlidir.

Son olarak oyunların teknoloji desteği ile yaygınlaştığı bilinmektedir. Bununla birlikte oyun kültürü insanların var olduğu zamanlardan beri yaygınlaşarak devam etmiştir. Sosyalleşmek, akıl yürütmek, strateji geliştirmek ve daha birçok kazanımı olan oyunları oyarken kurallara da uymayı unutmayın. Yoksa sadece oyun oynadığınızı zannedersiniz ama belirtmiş olduğumuz kazanımların çoğunu elde edemezsiniz. Çünkü oyunların oynanması için koyulan kurallar birazda işin mantık tarafını oluşturmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.