1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Okul Öncesi Malzeme Listesi Neler İçerir?

02-06-2022 12:31
Okul Öncesi Malzeme Listesi Neler İçerir?

Çocuğunuzu okul öncesi eğitime kayıt ettirmek istiyorsanız okul tarafından size okul öncesi malzeme listesi verilecektir. Boya kalemlerinden çeşitli etkinlik malzemelerine kadar geniş olan bu liste de belki de adını hiç duymadığınız pek çok isim görebilirsiniz.

Okul Öncesi Malzeme Listesi

Okul öncesi öğretmeni tarafından verilen liste içeriği oldukça kalabalık ancak gözünüz hemen korkmasın. Liste de yer alan pek çok ürünü okul ürünleri kategorimiz altında rahatça bulabilirsiniz. Temel olarak hemen hemen her okulda istenen ürünlerin listesine teker teker bakalım isterseniz.

Matara

Çocuğunuzun su ihtiyacını en sağlıklı ve steril bir şekilde yerine getirilebilmesi amacı ile matara kullanımı tercih edilmektedir. Kişisel okul ürünleri arasında yer alan ve birbirinden renkli modeller mataralar kategorisi altında yer almaktadır.

Okul Çantası

Okul öncesi eğitimine devam eden çocuğunuz için tercih edeceğiniz okul çantası küçük olmalı, en az 2 gözü bulunmalı ve beslenme çantası içermelidir. Set halinde satılan okul öncesi çantaları arasından tercih yapabilirsiniz.

Kalem Çantası

Renkli renkli kuru boya kalemleri, keçeli kalemleri muhafaza etmek amacı ile kalem çantası kullanımı önemlidir. Çocuğunuzu tüm kalemlerini düzenli bir şekilde koruması ve bu sorumluluğu elde etmesi açısından kesinlikle gerekli okul ürünleri arasında yer alır.

Boyama Kitabı

Çocuğunuzun gelişimi açısında boyama kitapları çok faydalıdır. Özellikle motor becerilerinin gelişimi açsından boyama kitabı mutlaka her okul öncesi malzeme listesi içerisinde yer alır. Siz de çocuğunuz için hem evde hem de okulda kullanması için çeşit çeşit boyama kitapları alabilirsiniz.

Okul Öncesi Malzeme Listesi Vazgeçilmezi Sticker

Okul öncesi malzeme listesi içerisinde yer alan bir diğer ürün ise sticker olacaktır. Çocuğunuzun beğendiği sticker modelleri arasında tercih yapmanız önemlidir. Sticker kullanımı çoğunlukla öğretmenin çocuğunuzu ödüllendirme yöntemidir ve oldukça etkili olmaktadır.

Oyun Hamurları

Çocukların motor becerilerinin gelişmesi ve hayal güçlerini yansıtabilmeleri açısından oyun hamurları çok büyü etki gösterir. Hem tüm çocuklar oyun hamuru ile oynamayı çok severler. Bu sebeple okul öncesi malzeme listesi içinde kesinlikle oyun hamuru yer alacaktır.

Parmak Boyaları

Zevkli bir boyama şekli olan parmak boyası ile çocuğunuzun hayal gücünün yansımalarını görmeye hazır mısınız? Okul öncesi eğitiminde parmak boya gibi sulu boya, akrilik boya sıklıkla tercih edilir.  Bu nedenle bol bol resim defteri almanızı da tavsiye ederiz.

Okul Öncesi Malzeme Listesi Diğer Ürünler

Yukarı da ana malzeme kalemlerinden kısaca bahsettik. Bunlar dışında pek çok malzemenin de listede yer aldığını görebilirsiniz. Renkli ponponlar, şönil, renkli A4 kağıtları, fon kartonları, krampon kağıdı, göz, yüz boyası gibi pek çok çeşitli malzeme ile çocuğunuz çeşitli etkinlikleri ortaya koyma imkanına sahip olacaktır.

Aktivite sırasında çocuğunuzun kıyafetlerinin kirlenmesini önlemek için mutlaka aktivite önlüğü almanızı tavsiye ederiz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.