1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Ofis İhtiyaçları Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

19-09-2023 15:10
Ofis İhtiyaçları Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ofis İhtiyaçları özellikle günün büyük bölümünü buralarda geçireceğiniz için oldukça fazla bir liste halinde karşınıza çıkabilir. Özellikle Ofis ihtiyaçları belirlenirken konforlu ve verimli bir çalışma alanı oluşturmasına dikkat edilmelidir.

Ofis ihtiyaçları her ofiste farklı çalışma alanından dolayı farklılık gösterebilmektedir. Ama bazı belli başlı ihtiyaçlar var ki onlar mutlaka her ofiste olması gereken malzemelerdir. Ofis malzemeleri elbette ki masa, sandalye, dosya dolabı, bilgisayar, internet sağlayıcı, planlayıcı, çöp kutusu ve kalem gibi büyükten küçüğe birçok eşyayı kapsamaktadır. Ancak her birinin kalitesi, sürdürülebilirliği de aynı ölçüde önemlidir.

Ofis İhtiyaçları Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle ofis ihtiyaçları belirlenirken çalışanlarının günlük rutinleri belirlenmeli ve nelere ihtiyaç duyulacağı önceden tespit edilmelidir. Ayrıca kurulu bir ofis de sonradan rahatlıkla düzenlenebilir ve kendinize uyarlanabilir.  Bununla birlikte kiralık bir ofis tercih ettiyseniz eğer farklı taleplerde bulunabilir, temel parçaların dışında çalışma alanınızı daha verimli hale getirecek araç gereçleri ofise dahil edebilme imkânınız bulunabilir.

Unutmayın ofis tasarımı sadece mobilya veya dekorasyondan ibaret değildir. Şirketinizin vizyonunu ve kalitesini yansıtacak bir ortam olma özelliğiyle de oldukça dikkat çekecek bir kimliktir. Bu kimliğin ne kadar dikkat çekici olduğu ise sadece sizin elinizdedir. Peki ofis malzemeleri seçilirken nelere dikkat etmelisiniz? Ofis ihtiyaç listesi nasıl hazırlanır? İşte cevabı:

1 – Personel İhtiyaçlarını Her Zaman Önemseyin!

Mutlu çalışan, mutlu ofis eşittir verimli ve başarılı işler demektir. Bu sebeple ekip arkadaşlarınızın günlük rutinlerinde ihtiyaç duyduğu ekipmanları her zaman dikkatle dinleyip ofisinizi bu doğrultuda güncellemelisiniz. 

2 – Mobilya ve Düzen Oldukça Önemli

Ofis ihtiyaçları belirlenirken seçilen mobilyanın masa ve sandalyenin rahatlığı oldukça önemlidir. Günün büyük bir bölümünü burada geçireceğiniz için rahatsız bir masa ve sandalyede çalışmayı ne siz ne de ekip arkadaşlarınız istemeyecektir. Bu yüzden seçtiğiniz mobilyaların konforu oldukça önemli.

3 – İklimlendirme ve Aydınlatma Sistemi En Önemli Detaylardan!

İyi bir çalışma ortamı için ofis ihtiyaçları arasında belki de en önemlisi uygun iklimlendirme ve aydınlatmadır.  Ofisinizin ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yanı sıra doğal ışık ve yapay aydınlatma detayı da göz önünde bulundurulmalıdır. Ofisinizde yeterli gün ışığı olup olmadığından emin olursanız okuma ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. 

4 -  Teknolojik Araç ve Gereçler 

Teknoloji olmadan günümüzün işletmelerinden verim oranının yükselmesini beklemek doğru olmaz. Teknolojik aletler biraz maliyetli olabilmekle beraber sağladığı faydalarla ön plandadır.  Teknoloji çağında güncel kalabilmek için bilgisayarlar ve akıllı cihazlarla donatılmış göz kamaştırıcı bir ofise kim hayır diyebilir?  Eğer yeni bir ofis tasarlamayı düşünüyorsanız mutlaka teknolojik araç gereçler ön planda olmalı

  • Bilgisayarlar
  • Monitörler
  • Akıllı telefonlar
  • Tabletler
  • Yazıcı
  • Fotokopi makinesi
  • Harici sabit diskler
  • Akıllı tahta ya da monitör

5 – Depolama Malzemeleri 

Ofisinizi düzenli tutmak için bazı temel depolama araç ve gereçlerine mutlaka ihtiyaç duyarsınız. Ofis ihtiyaçları arasında dosyalama ve diğer amaçlarla kullanmak üzere minimal ölçülerde tasarlanmış birkaç dolap veya rafın mutlaka bulunması gerekmektedir bu işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Ayrıca ofisteki masanın sürekli dağınık bir vaziyette olmaması için fazla malzemeleri saklamanızı sağlayacak düzenleyicilere de gerek duyabilirsiniz. 

Dosya Dolap ve Rafları

Kutular

Çekmeceler

Düzenleyici ve Organizerler

6 – Toplantı Malzemelerinin Her zaman Hazır Olması Gerekir!

Ofislerde iş geliştirmek için bir araya gelmek gerek beyin fırtınaları gerekse acil toplantılar yapmanız gerekebilir. Bunun için gerekli ofis ihtiyaçları ve ekipmanlarınız elinizin altında olduğunda işleriniz daha kolay ve profesyonel ilerleyecektir. Bir toplantının olmazsa olmazı mantar panolar, projeksiyonlar, kulaklıklar, mikrofonlar ve daha fazlası hangi toplantı türünü seçeceğinizde karar vereceğiniz detaylar olacaktır. 

7 – Ofis İhtiyaçları Mutfak Araç Gereçleri 

İster küçük bir ofis olsun ister büyük hiç fark etmez en büyük ofis ihtiyaçları arasında olan mutfak araç gereçlerini asla unutmamalısınız. Vereceğiniz küçük molalarda ekip arkadaşlarınızla bir şeyler içebileceğiniz bir ortam ve araç gereçler olmalı.  Bu araç gereçlerin arasında: çay ve kahve makineleri, su sebili, fincan ve bardaklar, mini buzdolapları gibi en temel ihtiyaçlar mutlaka bulunmalı.

8 -  Ofis İhtiyaçları Listesinde En Önemlisi Güvenlik!

Güvenlik: Ofis güvenliği, çalışanların ve iş verilerinin korunması için oldukça önemlidir. Alarm sistemleri, yangın söndürme ekipmanları, güvenlik kameraları ve erişim kontrol sistemleri gibi güvenlik önlemlerinin göz önünde bulundurulması oldukça önemlidir. Ayrıca ofiste yaralanma ve kazalara karşı da mutlaka hazırlıklı olmalısınız. Ofisinizde bulunduracağınız bir ilk yardım kiti acil durumlarda büyük kurtarıcınız olabilir.

9 – Temiz Bir Ofis Her Zaman tercih Sebebidir.

Gerek müşterileriniz gerekse iş arkadaşlarınız için temiz bir ortamda bulunmak her zaman verimi arttıracaktır. Ofis ihtiyaçları içinde çok amaçlı temizleyiciler, el sabunları, tuvalet kâğıdı ve havlu kağıtlar, çöp kutuları gibi temizlik ekipmanları her zaman bulunmalıdır. Çalışma ortamı gerekirse bir kişi tarafından sürekli temizlenmelidir.  Bu hem sağlık hem de ferah bir ortamda çalışmak için oldukça önemlidir.

10 – Ofis Kırtasiye Malzemeleri Olmazsa Olmaz!

Ofis İhtiyaçları arasında belki de en önemlisi hiç şüphesiz kırtasiye malzemeleridir. Kalemler, makaslar, kağıtlar, raptiyeler, dosyalar, masa düzenleyiciler ve daha fazlası çalışma sürecinde adeta birer yardımcınız olacaktır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.