1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Linkedin Nedir, Nasıl Kullanılır?

25-01-2023 03:25
Linkedin Nedir, Nasıl Kullanılır?

Linkedin nedir diye aratıldığında sosyal iş ağlarının önemli platformlarından birisi olduğu görülecektir. Kişilerin profesyonel anlamda iş veya kariyerlerini geliştirmek amaçlı paylaşımlar yaptığı 2003 yılında kurulmuş sosyal sitedir.

Linkedin Nedir? Linkedin Giriş Nasıl Yapılır?

Linkedin nedir diye daha kapsamlı bakıldığında Linkedin aynı zamanda yaşayan ve devamlı gelişen gerçek CV hizmetidir. Kişiler bu platformda özgeçmiş oluşturabiliyor, özgeçmişlerini sürekli yenileyebiliyor hatta makale veya uzmanlık alanlarına uygun yazı yayımlayarak meslek gelişimlerine katkı sağlayabiliyor.

Milyonlarca üyesi ile dünyanın en büyük profesyonel ağını oluşturan Linkedln giriş açısından da kolay adımlar sunuyor. Profesyonel kişilerin birbiriyle etkileşim oluşturmasına yardımcı olan ve daha verimli olmalarını sağlayan Linkedin profili oluşturmak için:

        İlk olarak Linkedin kayıt olma sayfasına gidilir,

        Ad, soyad, e- posta ve hesapta kullanılacak şifre girilir, burada gerçek isim ve soyisim kullanımı zorunludur.

        ‘Hemen Katıl’ butonuna tıklanır,

        İstenen diğer adımlar da tamamlandıktan sonra hesap oluşturulur.

Linkedln giriş işlemi de hesap oluşturmak kadar basittir. Linkedin nedir, Linkedin’e nasıl girerim sorusunun cevabı şu şekildedir:

        Linkedln oturum açma sayfasına girilir,

        Linkedin hesabı için belirlenen e-posta ve şifre girilir,

        En son adımda ‘Oturum Aç’ tıklanır ve profile giriş yapılır.

Linkedin Nasıl Kullanılır? Linkedin’e Kimler Katılmalı?

Linkedln hesabı sosyal ağlardaki bir sosyal medya platformu gibi kullanılabilir. Paylaşımlar yapabilir ve ‘takip etme’ yerine ‘bağlantı kur’ özelliği kullanılabilir. Linkedln hesabı ile makale, fotoğraf, video veya bir fikir paylaşılabilir. Bu paylaşımlar bağlantı içinde olunan kişiler tarafından görülür.

Aynı zamanda Linkedin sayesinde çalışılan sektörde veya profesyonel çevrede neler olup bittiği de öğrenilebilir. Aile, arkadaş, iş arkadaşları ağa eklenerek birbirinizden haberdar olabilirsiniz. Yeni bakış açıları yakalayıp konular takip edilebilir. Linkedin nedir linkedln nasıl kullanır sorusuna bir diğer cevap da profesyonel etkinlikler oluşturup bu etkinliklere katılabilirsiniz olmaktadır.

Linkedin nedir kimler kullanıra bakıldığında Linkedln’i kariyerini ilerletmek isteyen herkes kullanabilir. Küçük işletmeye sahip olanlar, öğrenciler, iş arayanların yanı sıra eğitim için staj arayanlar, Linkedln üyeleri, kendi sektörlerinin içinde ya da dışında profesyoneller, şirket ya da gruplar da Linkedin’e rahatça katılabilirler.

Linkedln İş İlanları Arama Nereden Yapılır?

Linkedin nedir sorusunun yanında linkedln iş ilanları da merak ediliyor. Linkedln beceri ve niteliklere uygun alakalı iş ilanlarını bulmaya olanak sağlar. Linkedin ana sayfasının üst kısmında yer alan arama alanı kullanılarak iş ilanı aranabilir veya iş ilanları sayfasına ulaşılabilir.

Linkedin nedir ve Linkedln iş ilanlarına masaüstü üzerinden şu şekilde ulaşılır:

        Linkedln ana sayfasının üstünde yer alan ‘İş İlanları’ simgesine tıklanır,

        Sayfanın üstünde yer alan ‘Arama Çubuğu’na anahtar kelimelere, yeteneklere veya şirket adı ile ilgili arama yapılır,

        Sonuçları filtrelemek için arama sonuçlarının üst kısmında yer alan ‘Filtreleme’ seçenekleri kullanılır.

Bu adımlardan sonra başvuruya açılan iş ilanları ekrana gelir. İlanlar arasında size uygun iş varsa başvuruda bulunabilirsiniz.

Uygulama üzerinden Linkedln iş ilanları bu adımlarla bulunur:

        ‘İş İlanları’ simgesine tıklanır,

        ‘İş İlanlarında Arayın’ alanına anahtar kelimeler girilir ve ‘Konum’ alanına çalışılmak istenen konumlar girilir,

        ‘Arama’ya dokunulur sonrasında arama sonuçları daraltılmak için ‘Filtreleme’ seçeneği kullanılır.

Linkedin Bağlantı Sayısı Ne İfade Ediyor?

Linkedln üyeleri 30 bin kişiye kadar birinci derece bağlantıya sahip olabiliyor. Daha iyi Linkedin deneyimi için şahsen tanılınan ve profesyonelliğine güvenilen kişilerle bağlantı kurulmalıdır. Gönderileri takip edilmek istenilen bağlantıları ise takip ederek gelişmeleri kaçırmamalısınız.

İçerik üretici modu etkinleştirilerek profil işlemleri ‘Takip Et’ olarak değiştirilmelidir. Bu sayede yeni bağlantılar eklenmeden sosyal ağınızı kolayca büyütebilirsiniz. Sahip olunabilecek 1. Derece bağlantı sayısında sınırlama vardır ancak sizi takip eden veya takip edebileceğiniz kişi sayısı sınırsızdır.

Linkedln Zararları Neler? Linkedin Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Diğer sosyal ağlar gibi profesyonel bir platform olan Linkedin, insan kaynakları departmanları tarafından sık bir kullanıma sahiptir. Bir sorun vardır ki, kullanıcıların çoğunluğu iş bulmak arayışında olsa bile profillerini nasıl kullanması gerektiğini bilmemektedir. Hesap doğru kullanılmadığı zaman iş ve kariyer alanında zarar görebilme olasılığı artar.

Daha iyi ve yararlı Linkedin nedir doğru kullanımı için dikkat edilmesi gereken noktalar:

        Profil fotoğrafında selfie olmamalıdır,

        Profil bağlantıları,

        Profilin yüzde yüz tamamlanma durumu,

        Kullanılan başlık,

        Profilin uzunluğu ve profil ile cv tutarlılığı olmaktadır.

Linkedin Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Artık Linkedln hesabı kullanmayacaksanız Linkedln hesap silme adımlarını merak etmeniz çok normaldir. Olası sebeplerden dolayı artık bu platform kullanılmayacaksa hesap silme işlemi uygulanmalıdır.

Hesabınızı kapatmanız durumunda profiliniz kalıcı bir şekilde silinir ve Linkedin bilgilerinize erişim kaldırılır. Linkedin Premium hesabına sahipseniz premium erişimi de iptal edilebilir.  ‘Ayarlar ve Gizlilik’ alanından hesabınızı kapatmak için:

        Linkedin ana sayfasının üstünde yer alan ‘Ben’ simgesine tıklanır,

        Açılır listeden ‘Ayarlar ve Gizlilik’ seçilmelidir,

        ‘Hesap Yönetimi’ bölümünde yer alan ‘Hesap Tercihleri’ bölümünde ‘Hesabı Kapat’ın yanından ‘Değiştir’ tıklanmalıdır,

        Hesap kapatma nedeni seçilip ‘İleri’ye tıklamalısınız,

        Hesap şifresi girilip ‘Hesabı Kapat’a tıklamalısınız.

Linkedin Nedir Sorusunda Kullanıcı Yorumları Neler?

Linkedin nedir sorusu her geçen gün arama motorlarında sıkça aratılıyor. Bu kadar geniş kullanıcı sayısına sahip platform için kullanıcılar farklı yorumlar yapmıştır. Linkedin nedir diye aratıldığında bazı sözlük sayfalarında yapılan yorumlara erişmek mümkündür.

Linkedln sözlüklerde veya bloglarda, Linkedin kullanan yazarlar tarafından anlatılmıştır. Bunlara ek olarak kullanacak kişilere önerilerde de bulunmuşlardır. Linkedin nedir diye aratıldığında daha birçok kullanıcının yorumları da Linkedin nedir, nasıl kullanır başlıklarıyla paylaşılmıştır. Diğer yorumlarla birlikte linkedin nedir, iş ilanları nasıl rahat bulunur gibi profesyonel işlemler hakkında bilgi alınabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.