1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Kış Aylarında Doğal Gaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?

29-05-2023 08:22
Kış Aylarında Doğal Gaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır? Doğal gaz tasarruf yöntemi nelerdir? Kışın en önemli ihtiyaçlarımızdan biri de ısınma. Fakat kaliteli ısınabilmek artık çok kolay değil. Özellikle kombi ile ısınan evlerde durum biraz daha farklı olabiliyor. Fatura maliyetleri ve doğal gaza gelen zamlar neticesinde insanlar ısınma ihtiyacını geri plana itebiliyor. Birkaç püf nokta ile bu durumu avantajaçevirmenin yolları vardır.

Hem doğayı hemde bütcenizi korumak için tasarruf yapmak çok önemlidir. Öyle ki doğal gazdan tasarruf etmek için neler yapabiliriz 2. Sınıf derslerinde öğretilmeye başlanmıştır. Peki doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır? Doğal gaz tasarrufu yapabilmek için neler gerekir? İşte tüm merak edilen o püf noktalar…

Doğal Gaz Tasarrufu için Yapılabilecekler Nelerdir?

Kış ayının gelmesi ile birlikte havalar soğumaya başladı. Isınma ihtiyacını kombi ile gideren her vatandaş nasıl tasarruf yapabileceğinin yollarını aramaya başladı. Özellikle son dönemde yaşanan zamlar neticesinde herkes daha tasarruflu ve temkinli olmaya başladı. Peki, o önlemler nelerdir? Doğal gaz nasıl tasarruf edilir? Doğal gaz faturasını düşürmenin yolları nelerdir?

1 –  Dış Cephe Yalıtımı Yapılmalı

Doğal gaz israfını önlemek için neler yapmalıyız diyorsanız ilk önce dış cephe yalıtımıyla başlayın. Bir evin iyi ısınabilmesi veya aşırı sıcaklarda soğuk kalabilmesi için dış cephe yalıtımı çok önemlidir. Dış cephe yalıtımı iyi olmadığı sürece doğal gaz tasarrufu yapmak çok zordur. Dış cephe yalıtımı sadece bir daireye yapılamadığından bina sakinleriyle ortak karar almak gerekebilir.

2 –  Oda Termostatı veya Termostatik Vana Kullanılmalı

Oda termostatları ve termostatik vanalarla evinizin sıcaklığını ideal bir konuma getirebilirsiniz. Bu cihazlar doğal gaz tasarruf cihazı olarakta adlandırılabilir. Cihaz istenen sıcaklığa ulaştığı anda kapanır ve fazla ısınmanın önüne geçer. Dünya standartlarına göre oda termostatlarının 22 derecede olması önerilmektedir. Böylece fazla ısı ve yakıtın önüne geçilerek doğal gaz tasarrufu sağlanır.3 – Kombi Aç Kapa Yapılmamalı

Doğal gaz tasarrufu için petek kapatmak çözüm değildir. Çünkü kombiler ilk çalışma anında fazla enerji ve gaz tüketirler. Bu nedenle ev ısınınca kombiyi kapatmak tasarruf sağlamayacaktır. Bunun yerine kombilere bağlanan ve ısı ayarını kontrol eden termostatlar kullanarak evinizin sıcaklığını ayarlayabilirsiniz. Böylece doğal gazı nasıl bilinçli ve dengeli kullanabiliriz sorusunun da cevabını bulmuş olursunuz.

3 – Perde Boyuna Dikkat Edilmeli

Uzun perdeler her zaman evleri daha şık ve güzel göstermiştir. Fakar perdelerin nasıl konumlandırıldığı doğal gaz tasarrufu için önemlidir. Perdeler peteklerin önünü kapatıyorsa bu ısı verimliliğini etkileyecektir. Bu nedenle perdelerinizin petek üzerinde sonlanmış olmasına dikkat etmek gerekir. Evde doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır diye merak edenlere perde boyu bir cevap niteliğinde olacaktır.

4 – Isı Yalıtım Levhaları Tercih Edilmeli

Yaşam alanlarınızda ısı kayıplarının en fazla olduğu yerler kalorifer petek arkalarıdı. Isı levhaları ile ısı kaybının önüne geçerek tasarruf sağlayabilirsiniz. Peki, ısı levhaları nereden temin edilir? Yapı marketlerden rahatlıkla temin edebilir ve petek arkalarına hemen yerleştirerek önleminizi almış olursunuz. Böylece kışın doğal gaz tasarrufu yaparak hem cebinizi hemde doğayı korumuş olursunuz.

5 – Koltuk ile Petek Mesafesine Dikkat Edilmeli

Doğal gaz israfı nelerdir? Bu soruya yanıt olarak petekler ile koltuk mesafeleri gösterilebilir. Petekler ile koltukların arası en az 20 veya 25 cm olması gerekmektedir. Isı tasarrufu sağlayabilmek için bu uyarılara dikkat etmek önemlidir.

6 – Su Sıcaklığı Ayarına Dikkat Edilmeli

Doğal gaz tasarrufu su sıcaklığı ile de sağlanabilmektedir. Su sıcaklığını ister en düşük isterseniz de en yüksek seviyede tutabilirsiniz. Fakat tasarruf sağlayabilmek için bir çabanız var ise dereceniz en fazla 41 olmalıdır. Çünkü ideal su sıcaklığı 41 derece olduğu zaman doğal gaz tasarrufu sağlandığı bilinmektedir.

7 – Kombi Sıcaklık Ayarı 60 Derece Olmalı

Yaşam alanlarının ideal ısısını korumak büyük bir çaba gerektirebiliyor. Evinizin 20 derece ısı da kalması için kombinin 60 derecede çalışması gerekmektedir. Evinizin 20 derece olması için oda termostatlarından faydalanabilirsiniz. Sıcak havalarda kombi daha az ısı ile çalışıp soğuk havalarda ise daha fazla ısıyla çalışacaktır. Termostatlar sayesin enerji verimliliği sağlayarak istenilen ısı derecesine ulaşabilirsiniz.

8 –  Her Odanın Isı Ayarı Farklı Olmalı

Her odanın ısı ayarı birbirinden farklıdır. Kişilerin sıcaklık tercihleri birbirinden farklıdır. Bunlardan biride çocuk odalarıdır. Çocuk odalarının ısı daha fazla yatak odalarının ısısını daha düşük tutabilirsiniz. Tamamen tercihlerinize göre belirleyeceğiniz bu farklı ısı ayarlarını oda termostatları sayesinde ayarlabilirsiniz.

9 – Doğal Gaz Tasarrufu için Son Adım: Kombi Bakımı

Kombinizin bakımı ne kadar iyi olursa verimliliği de o derece iyi olacaktır. Kombi bakımı ile doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır maddeler halinde sıralamak gerekirse şöyledir:

  • Kombi bakımı ile faturanız az gelecektir. Böylece ekonomik verimlilik sağlanacaktır.
  • Yüksek verim ile çalışır,
  • Kombinizin çalışma ömrü uzar,
  • Beklenmeyen bozulmaların önüne geçilir ve masraflar azalır,
  • Yaşam alanınız yeterli ısıda olur ve soğukta oturmak zorunda kalmazsınız,
  • Kombi bakımı ile normalden daha az doğal gaz tüketilir. Böylece kombinizin yanma ayarı bozulmaz ve ısı verimliliği sağlanır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.