1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Kargo Takip Sistemi Nedir?

07-02-2023 16:29
Kargo Takip Sistemi Nedir?

Kargo takip sistemi, elektronik ticaret faaliyetlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte artık önem kazanmaya başladı. İnternet üzerinden satışı gerçekleşen her ürünün teslimat ve kargolama sürecini müşteriye iletebilmek için kargo takip sistemi kullanılmaktadır.

İnternet kanalıyla satış yapan her firma kargo firmalarıyla çalışmaktadır. Bu sayede elektronik ticaret yapan firmalar müşterilerini satın aldıkları ürünün kargolama ve teslimat aşamaları hakkında bilgilendirmektedir. Tüm bu bilgilendirmelerin yapıldığı sistemede kargo takip sistemi denmektedir. Böylece müşteriler ürünün gönderim süreçleri hakkında gerçek zamanlı bilgi edinme imkanı bulur.

Kargo Takip Sistemi Nasıl Çalışır?

Kargo takip sistemi İnternet üzerinden herhangi bir ürün alındığında hem satıcı hem de alıcının teslimat süreci hakkında bilgilendirilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle kargo takip sistemleri her iki taraf içinde oldukça faydalıdır. Peki kargo takip sistemi nasıl çalışır?

Elektronik satış yapan firmalar, ürünlerinin satışı gerçekleştiği andan itibaren kargolama sürecine girer. Böylece satılan ürünler firma tarafından paketlenir ve anlaşmalı kargo firmasına yönlendirilir. Gönderilen ürün kargo firması tarafından alınır ve kendi kargo sistemlerine ilgili bilgileri girerek bir kargo takip kodu oluştururlar. Oluşturrulan kod müşteriye gönderilir ve müşteri gönderisi anlık olarak takip edebilir.

Kargo Takip Sistemi Hangi Avantajları Sağlamaktadır?

Kargo takip sistemi elektronik ticaret yapan firmaların nakliye verimliliklerini arttırarak şirketlerin büyümesine yardımcı olmaktadır. Kargo takip sistemleri gönderilerden anlık olarak haberdar olma olanağı tanıdığından müşteri deneyimlerini de olumlu olarak etkilemektedir. Tüm bu bilgiler ışığında kargo takip teknolojisinin birçok farklı avantajı da bulunmaktadır. İşte o avantajlar:

1 – Kargo Yönetiminin Sorunsuz Olması

Kargo takip sistemleri ürünlerin tedarik edilmesi için önemli bir aşamadır. İşletmeler satmış oldukları ürünleri anlık takip ederek yaşanan gecikme veya teslim edilme sorunlarına anında müdahale edebilirler. Bu durumda satış sürecini ve süreç sonrası alınan hizmeti kolaylaştırmaktadır.

2 – Kargo Takip Sistemi Müşteri Deneyimini İyileştirir

Kargo takip teknolojisi şeffaf bir süreç sunduğu için müşteri deneyimlerini olumlu bir yönde etkiler. Bu sistem aracılığıyla satıcılar müşterilerine şeffaf ve anlık çözümler sunar. İstekleri cevaplanan müşterilerinde kullanıcı deneyimleri olumlu bir şekilde artmış olur.

3 – Hızlı Gönderim İmkanı

Elektronik ticaret yapan her firma müşteri deneyimine oldukça önem vermektedir. Satış sürecinden olumsuz herhangi bir eleştiri almamak adına satmış oldukları ürünleri hızlı bir şekilde kargolamak isterler. Bu sayede müşterilerine süreci hızlı bir şekilde ulaştırmak isteyen firmalar kargo takip sistemi bildirimlerini sürekli olarak güncellerler.


4 – Müşteriye Güven Verir

Online alışverişler de müşterinin güvenini kazanmak oldukça önemli bir unsurdur. Bu güven unsurunun oluşabilmesi için de satın alma süreci sonrası kargolamanın hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olması gerekir. Kargo sürecinde sorun yaşayan müşterilerin güven duyguları zedelenebilir ve satış işlemi iptal edilebilir. Bu sebepledir ki kargolama sistemi ne kadar şeffaf ise müşteri de kendini o kadar güvende hisseder.

5 – Kargoların Kaybolmasını Engeller

Kargo takip sistemi hem müşteri hem de satıcı kargoların güvenliği konusunda endişe etmez. Elektronik ticaret sistemi kargoların kaybolma riskini ortadan kaldırarak her iki tarafa güven duygusunu aşılar. Bu durumu kargo takip sistemi aracılığıyla sağlar. Kargolama süreci hakkında tüm bilgilere anında ulaşan kişiler kargolarının nerede olduklarını rahatça görebilirler. Böylece kabolma riski en aza iner.

6 – Faturalandırma İşlemlerine Yardımcı Olur

Kargolama sürecini hızlı ve verimli yönetebilmek için faturalandırma ve raporlama işlerini anında halletme imkanı tanır. Böylece firmalar üzerinden büyük bir yük alınarak satış işlemlerinin daha verimli olması sağlanır.

7 – Siparişlerin İptal Edilmesinin Önüne Geçer

Her müşteri online alışverişlerde hızlı kargo yapılmasını çok sever. Bu nedenle de satın alınan ürünler ne kadar çabuk kargoya verilir ve sisteme girilirse müşteri o kadar çok memnun olur. Böylece kargo durumunu anlık takip etmeyi seven müşteriler, ürünlerini iptal etmez ve sürecin hızlıca sonlanmasını bekler.  

8 - Tedarik ve Depo Yönetimi Kontrolü Sağlar

E-ticarette sorunsuz bir şekilde kargo sistemi oluşturmak için ilk olarak tedarik ve depo yönetiminin iyi yapılması gerekmektedir. Satılan ürünün hızlı bir şekilde kargolanabilmesi için stokların dolu olması gerekir. Bu nedenle kargo takip sistemi sayesinde depo ve stok kontrolüne özen gösterilir.

9 - Kargo Takip Sistemi Geri Bildirim İmkanı Tanır  

Kargo teslim sürecinin tamamlanması ardından müşteriden sipariş durumu ile ilgili geri bildirim yapılır. Bu nedenle bu avantajlı durumlardan faydalanmak için kargo yönetim ve kargo takip sistemi sürecine dahil olmak gerekir. Müşteri deneyimini ve firmanıza olan memnuniyetini daha da arttırmak için bu tarz yeniliklere dahil olmak oldukça faydalıdır.

Kargo Takip Kodu Nasıl Kullanılır?

Alışverişlerini online olarak gerçekleştiren kişiler satın aldıkları e-ticaret firmasından kargolama sürecine dair geri bildirim alırlar. Yapılan bu bildirim sayesinde kişiler satın aldıkları ürünün hangi kargo firmasına teslim edildiğini ve kargo takip kodunu öğrenirler. Sitem tarafından otomatik oluşturulan bu koduyla ister kargo firmasının çağrı merkezinden ister internet sitesinden kolaylıkla kargonuzun durumunu anlık takip edebilirsiniz.

Kargonun Nerede Olduğunu Öğrenme?

Online alışveriş yapan müşteriler kargolarının anlık durumunu öğrenebilmek için kargo takip koduna ihtiyaç duyarlar. Kargo takip kodu alışveriş yapılan site tarafından otomatik oluşturulur ve müşteriye gönderilir. Müşteri tarafına gönderilmiş olan kargo takip koduna tıklayarak veya kargo şirketinin internet sitesine girerek gönderi bilgierine kolaylıkla ulaşabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.