1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

18-10-2022 00:40
Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Isıtıcı alırken nelere dikkat edilmelidir sorusu kış yaklaşırken insanların akıllarına takılan sorulardan bir tanesi olarak yaygınlaşmaktadır. Soğuk kış günlerinde gerek taşıması gerek kullanımı ve gerekse performansı ile ısıtıcılar tercih edilmektedir. Özellikle küçük bir alanı ısıtmak için ideal olan ısıtıcıları alırken de yine akıllarda kaç watt ısıtıcı alınmalı?, hangi tip ısıtıcı daha iyi?, ısıtıcılarda watt ne anlama gelir?, fanlı ısıtıcı alırken nelere dikkat edilmeli? Şeklinde sorular belirmektedir. Bunun sebebi ise insanların aldıkları ürünlerden memnun kalma ve kaliteli bir ürün alma istekleri olarak göze çarpmaktadır.

Isıtıcı alırken temel birkaç kavram ve terim işin içine girmektedir. Fanlı sistemler, gücü için gerekli olan watt değeri ki aynı zamanda enerji tüketimi içinde geçerlidir, ısıtıcı tipi gibi kavramlar ısıtıcı seçmede etkili olmaktadır. Bununla birlikte ısıtacak olduğunuz alanın büyüklüğü ve kullanacak olduğunuz ısıtıcının tipi gibi değişkenler ısıtıcı seçme üzerinde etkili olacak durumlardır. Bununla birlikte ısıtıcı konusunda bilmeniz gereken durumlara değinelim.

Elektrikli Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Isıtıcı alırken belirtmiş olduğumuz gibi oda tipi, ısıtma gücü, ses çıkarması ve enerji verimliliği gibi durumlar göz önüne alınmalıdır. Bu durumların gerekliliğini inceleyelim.

1. Oda Isıtıcı Tipi

Elektrikli ısıtıcı ne almalı sorusunun peşinden ısıtıcı tipi seçimi gelmektedir. Bu aşamadan sonra önemli olan durum ihtiyacınız olan oda ısıtıcısının türüdür. Genellikle piyasada üç tip oda Isıtıcısı bulunur; konveksiyon, radyan ve fanlı. Konvektör ısıtıcıları temel olarak tüm oda ısıtmasını sağlarken, radyan oda ısıtıcıları küçük alanları hızlı bir şekilde ısıtmak için kullanılır. Fanlı oda ısıtıcıları, bir ısıtma elemanı boyunca üfleyen dahili bir fan kullanır. Bu nedenle, oda ısıtıcısını ihtiyacınıza göre seçmeniz önemlidir.

2. Isıtma Yeteneği

Isıtmak istediğiniz mekanın büyüklüğüne göre ısıtıcı seçimi yapmak oldukça önemlidir. Aynı zamanda hangi ısıtıcıyı almalıyım sorusunun cevabı da bu başlıkta netleşmektedir. Örneğin, bir oda ısıtıcısı, alanın her bir metrekaresini ısıtmak için 10 watt ısıtma gücü kullanır. Bu, 150 mt karelik bir odayı ısıtmanız gerekiyorsa, 1.500 watt ısıtma kapasitesine sahip bir oda ısıtıcısına ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Bu genel bir fikir olmasına ve kural her ısıtıcı için geçerli olmamasına rağmen, aşağı yukarı aynıdır. Isıtma ayrıca ısıtma teknolojisi veya iç ortam gibi diğer faktörlere de bağlıdır.

3. Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ve Enerji Verimliliği

Fazla gelen elektrik faturaları göze almadığınızda aslında çok da sıcak bir ortamda kalmak istemezsiniz. Özellikle günümüzde enerji fiyatlarının arttığı bu zamanlarda. Bu nedenle, satın almadan önce oda ısıtıcısının enerji verimliliğini karşılaştırmalısınız. Isıtıcılarının çoğu, EER derecelendirmeleri gibi standart bir verimlilik seviyesinden yoksundur. Bu nedenle, enerji tasarrufu modları, düşük watt, ayarlanabilir termostatlar ve güç tüketimini en aza indirmeye yardımcı olabilecek ve sizi hızla artan elektrik faturalarından kurtarmaya yardımcı olabilecek programlanabilir zamanlayıcılara sahip oda ısıtıcılarına dikkat etmelisiniz.

4. Ses ve Gürültü Kirliliği

Diğer kirlilik türleri gibi gürültü kirliliğine de dikkat edilmelidir. Tüm elektrikli ev aletleri çalışırken ses çıkarır ve ısıtıcıları da buna dahildir. Bazıları daha fazla ses üretir, bazıları daha az üretir ve gürültü rahatsız edici olabilir. Bu nedenle, minimum sesli veya hiç sesi olmayan bir oda ısıtıcısı satın aldığınızdan emin olun.

5. Güvenlik

Elektrik ve ısı gibi yüksek enerjili bir sistem kullandığınız için, bir ısıtıcısı seçerken güvenlik en büyük endişelerden biridir. Oda ısıtıcısı, dokunmaya dayanıklı ve darbeye dayanıklı gövde yüzeyi ve aşırı ısınma koruması ve dahili bileşenler güvenli olmayan bir sıcaklığa ulaştığında otomatik kapanma sistemi gibi diğer gelişmiş güvenlik özellikleri ile donatılmış olması gerekir.

Son olarak ısıtıcısı alırken bunların hiçbirini göz ardı etmemelisiniz. Zamandan ve emekten tasarruf etmek için bahsetmiş olduğumuz kriterler çerçevesinde işinize yarayacak bir oda ısıtıcısı satın alabilirsiniz. Gerekli watt özelliğini belirleyip anında ısıtma, sıcaklık ve ısı kontrolü, emniyet termostatı devreden çıkarma, soğuk dokunuşlu tutma kolu, yüksek sıcaklığa dayanıklı gövde, uzun ısıtma süreleri ve geniş açılı salınımlar gibi birçok gelişmiş özelliğe dikkat etmelisiniz. Amaca hizmet ederken iç mekanlarınızın görünümünü iyileştirecek hoş tasarımlar da ısıtıcı almanızda etkili olabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.