1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır? 2023

10-01-2023 19:58
Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır? 2023

Instagram hesap dondurma nasıl yapılır? Instagram hesap dondurma kaç gün süre ile sınırlıdır? Sosyal medya hesapları günlük hayatın kaçınılmazı olmuş durumda. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram kullanıcılarına birçok imkan sunmaktadır. Gerek ticari gerekse sosyal amaçlı kullanılan hesaplar ile çok güzel imkanlar elde edilebiliyor.

Kullanıcıların takipçi sayılarını arttırması ile birlikte gelir elde etmeye başlayan milyonlarca hesap bulunmaktadır. Kullanıcılara uçsuz bucaksız bir dünyayı sunan sosyal medya hesapları bazen kullanıcıları yorabiliyor. Sosyal medyayı düzgün kullanmayan kötü niyetli kişiler kullanıcıları zorbalığa, tacize ya da sahtekarlığa sürükleyebiliyor.

Bu nedenle de kullanıcılar artık bu duruma dur demek için ya da kendilerini bu tür ortamlardan uzak tutmak için hesaplarını kapatmak veya dondurmak isteyebiliyorlar. Bazen de sadece sosyal medya detoksu yaparak kendilerini sanal alemden uzaklaştırabiliyorlar. Peki, Instagram hesap dondurma işlemi nasıl olur?

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur 2023?

Instagram gibi sosyal medya mecralarını kullanırken sahtekarlık-dolandırıcılık, taciz ve zorbalık gibi kötü durumlara maruz kalmamak adına dikkatli ve özenli olmanız gerektiğini hatırlatmakta yarar vardır. Sosyal medya hesapları bazen gerçeği yansıtmadığı gibi sizi psikolojik olarakta kötü etkileyebilir. Peki Instagram hesap dondurma nasıl yapılır?

Instagram uygulamasında dondurma işlemi geçici olarak yapılamamakta. Bu nedenle Instagram kullanıcıları geçici Instagram hesap dondurma işleminin nasıl yapılabileceğini merak ediyor. 2023 Instagram hesap dondurma linki aracılığı ile hem bilgisayardan hemde cep telefonlarından hesabınızı rahatça dondurabilirsiniz. Hesap dondurma linki 2023 aracılığı ile Instagram hesabınızı dondurarak sosyal medyadan uzak kalabilirsiniz. Instagram dondurma işlemi adımları ise şöyledir:

1 – Instagram Dondurma Linkine Tıklayın

İnstagram hesabınızı dondurmaya karar verdiyseniz izlemeniz gereken ilk adım Instagram hesap dondruma bağlantısına tıklamak olacaktır. Bu bağlantıya tıklamanızın ardından karşınıza çıkan ekranda sizden instagram kullanıcı adınız ve şifreniz istenecektir. Sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz yeterli olacaktır.

2 –  Dondurmak İstenilen Hesaba Giriş Yapın 

Hesabınızı dondurmak için gerekli linke tıklamanızın ardından karşınıza çıkan sayfada sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru girerek Instagram Giriş adımını gerçekleştirin. Ardından hesabınızdaki ayarlar menüsünde yer alan bölümde sizden hesabınızı neden dondurmanızı istediğiniz ile ilgili soru sorulacaktır. Peki hesap dondurma sebebi için ne yapmak gerekir?

3 – Hesap Dondurma Sebebinizi Seçin

Instagram hesabınızı dondurma işleminin üçüncü adımı ise hesap dondurma sebebidir. Instagram uygulaması sizden hesabınızı neden dondurduğunuza ilişkin sebep isteyecektir. Sebebi seçip hesabınızın şifresini girdikten sonra yaptığınız işlemi onaylamanız gerekmektedir.

4 – Geçici Instagram Hesap Dondurma için Onay Verin

Hesap dondurma işlemi için son adım ise yapılan tüm işlemlere onay vermek olacaktır. Karşınızdaki ekranda hesap dondurma seçeneğini seçip tekrar şifrenizi girdikten sonra “ Hesabı Geçici Olarak Kapat” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. bu işlemi tamamladıktan sonra hesabınız geçici olarak kapatılacaktır. Böylece Instagram hesap dondurma adımlarını tamamlamış olacaksınız.

Telefondan Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

 

Telefondan Instagram dondurma tıpkı bilgisayardan izleyerek gerçekleştirdiğiniz adımlar gibi olmaktadır. Telefondan Instagram hesap dondurma linki tıklanarak yukarıda belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Instagram Dondurma Olunca Ne Olur?

Instagram hesabınızı geçici olarak dondurmaya karar vermenizin ardından artık profilinize giriş yapamayacaksınız. Takipçileriniz ile iletişimde olamayacak ve fotoğraf, video paylaşamayacaksınız. Tüm bu işlemleri tekrar gerçekleştirmek istediğinizde hesabınızı aktif hale getirmeniz gerekecektir. Bu nedenle gerçekten sosyal medya hesabınızı dondurmak istiyor musunuz yoksa istemiyor musunuz buna karar vermeniz önemli bir ayrıntıdır. Peki Instagram hesap dondurma kaç gündür?

Instagram Hesabı Dondurma Kaç Gün?

Instagram hesap dondurma adımlarını takip ettiğiniz takdirde hesabınız dondurulur ve siz tekrardan aktif hale getirene kadar da gizli bir şekilde kalır. Fakat daha önce hesabınızı dondurmş ve aktif hale getirmişseniz, ikinci kez dondurmak için 7 günün geçmesi beklenilmelidir. Aksi takdirde istediğiniz işlemi gerçekleştiremeyebilirsiniz.

Instagram Hesabı Dondurulduktan Sonra Geri Nasıl Açılır?

 

Instagram hesap dondurma açma işlemi şu şekilde yapılmaktadır. Eğer hesabınızı dondurdunuz ve tekrar kullanmaya karar vermiş olabilirsiniz. Öncelikle hesabınızı dondurmanızın ardından 1 ya da 2 gün geçmesini beklemeniz gerekmektedir. Eğer belirtilen süreyi beklemez ve tekrar hesabınıza giriş yapmaya kalkarsanız kullanıcı ve şifre hatası ile karşı karşıya kalacaksınızdır.

Instagram Dondurma İşlemi Neden Hata Verir?

Bazı kullanıcılar Instagram hesabımı donduramıyorum diyebiliyor. Bu durumda yapılabilecek adımlar şöyledir.

·         Öncelikle doğru bağlantıya tıkladığınızdan emin olun.

·         Ardından sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girin ve hesabınıza giriş yapın

·         Hesabınızı dondurma sebebini seçtikten sonra tekrar Instagram hesabınızın şifresinizi doğru girdiğinizden emin olun ve hesabımı geçici olarak kapat butonuna tıklayın.

Yukarıdaki adımları eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiniz ve hala hesabınızı donduramıyorsanız o zaman 7 gün süre ile beklemeniz gerekecektir. Hesabınızı daha önce dondurup aktif hale getirdiyseniz 7 gün içerisinde tekrar dondurmanız mümkün olmamaktadır. Instagram uygulamasının bu kuralını da yerine getirdiyseniz Instagram hesap dondurma için herhangi bir olumsuz durum kalmamış demektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.