1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Ihlamurun Faydaları Nelerdir?

19-07-2022 16:25
Ihlamurun Faydaları Nelerdir?

Günümüzde hasta olduğumuz zamanların çoğunda içtiğimiz Ihlamurun, Faydaları’nın saymakla bitmeyeceğini biliyor muydunuz? Peki neden hasta olduğumuzda ıhlamur çayı içeriz? Ihlamurun hastalıklara karşı sağladığı şey nedir? Dünyada ılıman ve yarı tropik iklim özelliğine sahip bölgelerde Türkiye’de ise genellikle Ege, Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nde yetişen bir bitki olan Ihlamurun Faydaları nelerdir?


Ihlamurun Faydaları

1-Grip, Nezle, Soğuk Algınlığına Karşı İyi Bir Koruyucu

Halk arasında Ihlamurun Faydaları dediğimizde karşımıza çıkan en yaygın bilgi grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkları atlatmada bire bir olmasıdır. Çünkü ıhlamur ter ve balgam söktürücülük görevi üstlenerek mikropların vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

2-Strese Bağlı Olarak Ortaya Çıkan Cilt Hastalıklarına İyi Gelir

Strese bağlı olarak ortaya çıktığı bilinen Akne, Sedef, Gül ve Kurdeşen gibi hastalıkların iyileşmesini hızlandırmaktır. Dolayısıyla ıhlamur tüketimi temiz bir cilt oluşumuna yardımcı olur.

3-Ödem ve Şişkinliklerden Kurtulmaya Yardımcı Olur

Birkaç günlük düzenli tüketimde idrar ve terleme sıklığını arttırdığından dolayı vücuttaki fazla doku sıvısının vücuttan çıkışı gerçekleşir. Sonuç olarak ödem ve şişkinlikler azalmış olur. Bu da Ihlamurun Faydaları’ndan bir diğeridir.

4-Saçları Güçlendirir

En başta da belli ettiğimiz gibi Ihlamurun Faydaları sadece içince gözükmüyor eğer ıhlamuru kaynatıp saçınızı bu su ile yıkarsanız saçlarınız daha güçlü ve güzel gözükecektir. Bunu yaptığınızda ıhlamurun yararlarını saçınızda dâhi hissedeceksiniz.

5-Daha Stressiz Bir Hayat İçin Yardımcıdır

Her nasıl Ihlamurun Faydalarından biri strese bağlı hastalıkları gidermekse aynı şekilde ıhlamur, stresi de giderebilmektedir. Yorucu bir günün ardından içeceğiniz bir bardak ıhlamur sizdeki stresi alıp götürecektir.

6-Sindirim Sistemi Hastalıklarını Geçirir

Ihlamurun Faydalarından bir diğeri sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı iyi bir çözüm olabilmektir. Özellikle de kabızlık ve hazımsızlık sorunlarını geçirir ve vücudunuzdaki önemli bir sistemi korumuş ve sizin daha sağlıklı olmanızı sağlamış olur.

7-Kanser Riskini Azaltır

En önemlisi içerdiği antioksidanlar sayesinde vücut hücrelerinizin mutasyona uğramasını engelleyerek ve hücrelerinizin bölünmesinin kontrolün dışına çıkmasını engelleyerek kanser riskini azaltmak olabilir.

8-Kan Basıncı ve Kalp Rahatsızlıkları

Yüksek kan basıncını düşürerek kalbin büyümesini, damarların esnekliğini ve şeklini kaybetmesini önlemek de bu faydalar arasındaki en önemli maddelerden biridir. 

9-Göz Altındaki Morlukları Geçirir

Kaynattığımız ıhlamuru bir pamuk yardımıyla gözümüze sürmek bunu yapmak sizi göz altı morluklarınızdan kurtaracaktır.

10-Burun Tıkanıklığı

Kaynattığınız ıhlamurun buharını burnunuzla içinize çekmek burun tıkanıklığınızı kısa bir sürede yok edecektir.

Ihlamuru Herkes İçebilir Mi?

Her ne kadar Ihlamurun Faydaları saymakla bitmese de herkesin yararlanması maalesef ki sağlıklı olmayabilir. Özellikle kalp hastalarının kullandıkları ilaçlar ile tepkiye girebilen ıhlamurun çok ciddi zararları olabilir, dolayısıyla bu hususa dikkat etmek lazım. Aynı şekilde ıhlamurdan zarar görebilme riskine sahip bir diğer grup da hamileler ve emziren kadınlardır. İşin özü daha sağlıklı olacağım derken sağlımızdan olmamakta fayda var.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.