1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Google Adsense Nedir, Ne İşe Yarar?

24-03-2022 14:31
Google Adsense Nedir, Ne İşe Yarar?

Google Adsense nedir, ne işe yarar? Sizde bu soruyu soranlardan biriyseniz muhtemelen çoktan internet sektörüne giriş yapmış, bir blog açmış para kazanma yoluna girmişsiniz demektir. Peki Google adsense ile para kazanmak kolay mı? Google Adsense para kazanma konusunda yeterli mi?

Web sektörüne adım atıp, bu işten düzenli olarak para kazanmak istiyorsanız önce öğrenmeniz gereken çok şey var. Sizler için Google Adsense nedir sorusunu detaylı olarak cevapladığımız bu yazımızda ayrıca, Google Adsense ile para kazanmak için neler yapmanız gerekiyor teker teker cevapladık! Hazırsanız başlayalım…


Google Adsense Nedir?

Google Adsense nedir? Google Adsense, internetten para kazanmak isteyen web sitesi ya da blog sahipleri için mantıklı yatırımlardan biridir.  Bir web siteniz veya Youtube kanalınız varsa bu kanallarda reklam vererek Google Adsense para kazanmak konusunda sizinde kazançlarınız olabilir. Bu uygulamanın mantığına göre, bir web sitesi oluşturursanız veya bir Youtube kanalı açarsanız, reklam verenler veya şirketler reklamlarını web sitenize veya videonuza yayınlayacaktır.

Google AdSense, web sitesi içeriğiyle ilgili reklamların bu içeriğin yanında görüntülenmesini sağlayan ve web sitesi sahiplerinin para kazanmasını sağlayan bir reklam platformudur. Google Adsense kullanan web sitesi sahipleri ziyaretçiler reklamlara her tıkladığında para kazanmaktadırlar.

1-Google Adsense Giriş Nasıl Yapılır?

Google Adsense giriş yapabilmek için öncelikle Google Adsense hesabı açma işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. Ardından Google Adsense sayfasına tıklayıp giriş yaptığınızda Adsense giriş işlemini tamamlamış olursunuz. Henüz kayıt olmadıysanız, öncelikle e-posta adresinizi ve şifrenizi girerek bir kayıt oluşturmalısınız. Bunu yaparken, Google Adsense sizden kullanım şartlarını ve koşullarını kabul etmenizi isteyecektir.


2-Google Adsense Nasıl Kullanılır?

Google Adsense hesabı açma işlemi zor bir işlem değildir. Eğer kendinize ait bir Google hesabınız varsa ve özgün içerikler ürettiğiniz bir siteye sahipseniz gönül rahatlığıyla Google Adsense hesabı açarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

AdSense hesabı oluşturmak için ilk adımları tamamladıktan sonra, başvuru yapabilirsiniz.

  • https://www.google.com/adsense/start/ adresine gelerek oturum açın,
  • Başlayın seçeneğine tıklayın,
  • Sizden istenen URL bölümüne kendi sitenizin adresini girin,
  • Bu sayfadaki işlemi tamamladıktan sonra Google Hesabınızı entegre etmeniz gerekmektedir,
  • Ülkenizi veya bölgenizi de girdiyseniz artık hesap oluştur seçeneğine tıklayabilirsiniz. 
 

3-Google Adsense Nasıl Para Kazanılır?

Google Adsense para kazanmak istiyorsanız Google'ın Google Adwords internet reklamcılığına da göz atabilirsiniz. Adwords aracılığıyla TBM (tıklama başına maliyet) teklifi ne kadar yüksek olursa, bir web sitesi veya içerik sahibi Adsense ile o kadar fazla para kazanabilir, bu da reklamları görünür kılar ve görüntüledikleri reklamlara tıklama alır.

Google Adsense para kazanmak ile kazancınızı artırmanın yollarından biri de web sitenizi İngilizce olarak açmaktır. İngilizce içerik üretiyorsanız, günde yaklaşık 15$ kazanabilirsiniz.


4-Google Adsense Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor?

Google Adsense ile para kazanmak konusuna gelelim. Google Adsense ile para kazanmak için ne kadar az veya çok iş yapabileceğinizi tahmin etmek mümkündür. Bunu tahmin edebilmek için öncelikle TBM (tıklama başına maliyet) kavramını anlamak gerekir. 100$'lık bir reklam bütçesine sahip bir reklam veren, anahtar kelimeleri için tıklama başına belirli bir fiyat teklifinde bulunur.

Bu teklifi analiz yoluyla verirse, doğru bir teklifte bulunacaktır. Google Anahtar Kelime Planlayıcı kullanılarak analiz yapılabilir. Bu araç sayesinde, reklam verenler anahtar kelime sonuçlarında ne kadar görünmek istediklerini ve ne kadar ödeme yapacaklarını görebilirler. Reklam verenler, her bir anahtar kelime veya kampanya için tıklama başına maliyeti belirlemek için bu bilgileri kullanır. Bu ücret, reklamı yapılan kategoriye göre değişmektedir.

Google Adsense nedir sorusunun cevabını verdiğimiz bu yazıda, Google Adsense ile para kazanmak konusundan detaylıca söz ettik. Unutmayın; yapacağınız hiçbir yatırım  çabasız, gayretsiz ve sabretmeden geri dönüş getirmez…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.