1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Fotokopi Kağıdı Fiyatları Nelerdir?

24-03-2023 03:31
Fotokopi Kağıdı Fiyatları Nelerdir?

Fotokopi kağıdı fiyatları pek çok etken dikkate alınarak belirlenir. Bundan yıllar önce ilk kez icat edilen fotokopi makinası, doğal olarak fotokopi kağıdı ihtiyacını doğurdu. Farklı özelliklere sahip çok sayıda fotokopi kağıdı türü bulunuyor. Bunların her biri özelliğine ve adet sayısına göre farklı fiyatlara sahiptir.

Ofis ve okullarda durmaksızın kullanılan fotokopi kağıtları istenilen yazı ve görüntüyü kağıda aktarmayı sağlar. Sıkça kullanılan bir ürün olmasından dolayı sürekli satın alınmalı ve stokla yenilenmelidir. Özellikle ofis ve üniversitelerde önem arz eden bir üründür. Fotokopi kağıdı fiyatları nedir ve neye göre değişir? bunu açıklıyoruz.

Fotokopi Kağıdı Fiyatları Ne Kadar? 1 Top Kağıt Kaç TL?

1 top A4 kağıdı fiyatı adet sayısına göre değişiklik gösterir. 2.500 adetli fotokopi kağıdı fiyatı 300 ve 400 TL arasında değişir. Tercih edeceğiniz marka ve kağıdın kalitesi belirleyici unsur olur. Daha düşük kalitedeki ürünleri uygun fiyatla satın alabilirsiniz. Cazip fotokopi kağıdı fiyatları için farklı markaları değerlendirebilirsiniz.

Fotokopi geçen kağıdını kiloyla alma şansınız da vardır. Adet yerine gramaj veya kilogram belirterek A4 kağıdı satın alabilirsiniz. Fotokopi kağıdı 80 gr seçeneği yaklaşık 500 adete denk gelmektedir. 500 adet yani 80 gr bir fotokopi kağıdı ise 70 ile 120 TL arasında değişiklik gösterir. Fotokopi kağıdı fiyatları adedine ve kalitesine göre değişen farklı aralıklara sahiptir.

Fotokopi Kağıdı Fiyatları Neye Göre Değişir?

Fotokopi kağıdı satın alırken birbirinden çok farklı fiyatlarla karşılaşırsınız. Ucuz ve yüksek fiyatlı olmak üzere çok sayıda markanın A4 kağıdı bulunur. Peki fotokopi kağıdı fiyatları neye göre belirlenir? Elbette ilk olarak marka büyük bir etkendir. Resmi kurumlar fotokopi kağıdı alırken kaliteli olmasına dikkat ederler. Ancak siz kişisel çalışmalarınız için A4 kağıdı alacaksınız uygun fiyatlı bir markayı tercih edebilirsiniz.

A4 kağıtları farklı çeşitlere ayrıldığı için fiyatlar bu noktada değişir. Kağıdın kalınlığı ve boyutu fiyatı etkileyen unsurlardandır. İnce kağıtlar fotokopi çıkarmaya uygun olmadığı için genellikle tercih edilmez. Kalın ve tok bir A4 kağıdı kullanmak yazıların daha net görünmesini sağlar. Tüm bu etkenler fotokopi kağıdı fiyatları için belirleyici unsurdur.

1 – Fotokopi Kağıdı Fiyatları Marka ve Özelliklerine Göre Değişir

Fotokopi kağıtları günümüzde farklı renk ve özelliklerde üretilir. Bu üretimi yapan çok sayıda A4 kağıdı firması bulunur. Her birinde kullanılan üretim malzemesi farklılık gösterir. Bu etken fotokopi kağıdı fiyatları konusunda belirleyicidir. Markalar arasından değerlendirme yaparak çalışmalarınıza uygun bir seçenek bulabilirsiniz.

2 – Kağıdın Boyutu ve Kalınlığı Fiyatı Etkiler

Fotokopi kağıtlarında fiziksel olarak en önemli değişiklik kalınlık olmaktadır. Kalınlık arttıkça kağıdın kalitesinin arttığı düşünülür. Çünkü yazılar beyaz ve kalın bir yüzeyde daha estetik görünür. Bu nedenle üniversitelerde ve ofis hayatında nispeten daha yüksek fiyatlı olan fotokopi kağıtları kullanılır. Kartvizit, kitap veya dergi kapağı için daha farklı kağıt türleri tercih edilir.

Fotokopi Kağıdı Özellikleri Nelerdir?

Standart fotokopi işlemleri için alacağınız ürün A4 kağıdı olarak da bilinen 210X297 boyutundaki kağıttır. Kalınlığına göre değişen ağırlığı genellikle 6 gramdır. Yazı ve görüntüyü kağıt üzerine aktarmak için en uygun maliyetli kağıt türlerinden birisidir.

Fotokopi kağıtları isteğe göre A3, A4, A5 ve A6 seçenekleri bulunur. En kullanışlı boyutuyla en yaygın kullanılan model ise A4 kağıdı olmaktadır. Fotokopi kağıdı fiyatları içinde cazip fiyatlı bir alışveriş yapmak isterseniz A4 kağıdı tercih edebilirsiniz.

Fotokopi Kağıdı Fiyatları Nerede Daha Uygun?

Fotokopi kağıda çeşitleri kırtasiyelerde ve online alışveriş sitelerinde satışa sunulur. Uygun fiyatlı bir alışveriş için toptan satın almak daha mantıklıdır. Genellikle online alışverişlerde fotokopi kağıdı fiyatları daha uygun olmaktadır. İşyerlerinde ve okullarda kullanılmak için A4 kağıdı satın alınacaksa yüksek adetli alınabilir. Bu sayede kağıt başına maliyet minimum düzeye iner.

Kaliteli Fotokopi (A4) Kağıdı Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli bir fotokopi kağıdında en önemli unsur tutkal miktarıdır. Kağıt içerisinde bulunan tutkal, boyanın yüzeye tutunmasını sağlayan en temel maddedir. Tutkal miktarı ne kadar yüksek olursa boya daha kalıcı bir şekilde yüzeye yerleşir.

Kaliteli fotokopi kağıdında matlık ve parlaklık yüksektir. Yazılar daha net ve okunaklı bir şekilde görünür. Ayrıca kağıt zor koşullara karşı daha dayanıklı hale gelir. Kalitesiz içeriğe sahip fotokopi kağıtları zamanla kağıtları nemlenerek çürümeye yüz tutar. Kağıdın boya emme sınır için doğru oranda tutkal kullanılmış olmalıdır. Kağıdın kalitesini belirleyen bu ayrımda fotokopi kağıdı fiyatları değişkenlik göstermeye başlar.

Fotokopi Kağıdı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Bu 4 Maddeye Dikkat Edin!

İş ve okul yaşamının her alanında bulunan fotokopi kağıtları farklı kişilere hitap eden seçeneklerle ayrılır. Bu durum fotokopi kağıdı alırken dikkat etmeniz gerekenleri belirlemektedir. Gündelik işlerde veya özel projelerde kullanmak üzere seçeceğiniz fotokopi kağıtlarını farklı kalitede seçebilirsiniz. Özellikle tutkal miktarı düşük ve yan sanayi ürünlerin arttığı bu dönemde daha dikkatli davranmanız gerekir. İşte fotokopi kağıdı fiyatları bakımından fayda sağlayabilecek dikkat etmeniz gereken 4 madde!

1 – Yan Sanayi Ürünlerden Uzak Durulmalıdır

Yan sanayi kalitesiz ürünler hayatımızın her anında karşımıza çıkmaya devam eder. Kalitesiz fotokopi kağıdı fiyatları daha uygun olsalar da fiyat performans açısından hiç cazip gözükmüyorlar. Özellikle çalışma ve öğrenme hayatınızda kullanacağınız fotokopi kağıtlarını özenle seçmeniz gerekir. Belki yıllarca saklayacağınız ders ve çalışma notlarınızın çürümesini istemiyorsanız bilinen bir markadan fotokopi kağıdı satın almanız avantaj kazandırır.

2 – Projeleriniz için Daha Güvenli Seçim Yapın

Gelişmekte olan teknoloji ve yeni üretilen kağıt türleri daha iyi sunumlar yapabilmeye imkan tanır. Muhtemelen evinizde ve gündelik işlerinizde kullandığınız fotokopi kağıtları olduğunu tahmin ediyoruz. Günlük olarak kullanılan A4 kağıtları daha ucuzdur ve genellikle daha düşük kaliteye sahip olur.

İş veya üniversite için yapacağınız bir sunum daha yüksek kaliteyi hak eder. Farklı boyut ve kalite standartlarıyla iyi sunumlar oluşturmak veriminizi artırabilir. Güvenli ve kaliteli markaların fotokopi kağıdı fiyatları çok büyük olmayan bir farkla daha yüksektir. Proje ve sunumlarda kullanmak üzere farklı markaları deneyimlemeye başlayabilirsiniz.

3 – Kağıt Kalınlığı Sizi Hayal Kırıklığına Uğratmasın

Kağıt kalınlığı sanıldığından daha büyük öneme sahiptir. Kağıdınız ince olduğunda mürekkebe maruz kalma seviyesi düşer. Şeffaflığı arttığı için yazılarınız daha sönük durur. Ek olarak daha kolay çürüme ve zarar görme dezavantajlarına sahiptir.

Kağıt kalındığı az olan fotokopi kağıdı fiyatları çok ucuz olsa da bu ürünler sizi memnun etmez. Bu nedenle kağıt alırken özellikler bölümünden kalınlığına bakmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda uygun fiyatla satın alınan ince fotokopi kağıtları sizi hayal kırıklığına uğratır.

4 – Fotokopi Kağıdında Tutkal Miktarına Bakın

Düzenli olarak fotokopi kağıdı satın alıyorsanız üretimde kullanılan tutkal miktarını bilmelisiniz. Düşük tutkal içeriğine sahip fotokopi kağıdı fiyatları çok ucuzdur. Ancak mürekkep tutamazlar ve sürekli zarar görmeye müsaittirler.

Bunu önlemek adına satın aldığınız markanın kullandığı tutkal miktarını öğrenebilirsiniz. Kalitesinden memnun kaldığınız fotokopi kağıtlarını düzenli olarak aynı yerden satın almak bir diğer tüyodur. Bu sayede sürprizlerle karşılaşmazsınız ve aynı kalitede işler çıkarmaya devam edersiniz.

Hangi Fotokopi Kağıdı Daha Avantajlıdır?

Fotokopi kağıtlarından hangisinin size daha uygun olduğunu deneme yanılma yöntemiyle öğrenebilirsiniz. Burada vereceğimiz tavsiye, sadece uygun fiyatlı olduğu için bilmediğiniz markalardan fotokopi kağıdı satın almamanız olur.

Bilinen bir markadan fotokopi kağıdı almak sizin için daha avantajlıdır. Gündelik ve projeler için kullandığınız fotokopi kağıtlarını farklı markalardan satın almak daha verimli olabilir. Ayrıca klasik A4 boyutundaki fotokopi kağıtları kullanışlılık açısından daha iyidir. Fotokopi kağıdı fiyatları markaya göre değişiklik gösterdiği için fiyat araştırması yapmayı ihmal etmeyin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.