1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Fotokopi Kağıdı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Madde

03-11-2022 14:12
Fotokopi Kağıdı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Madde

Fotokopi kağıdı alırken dikkat edilmesi gereken 5 madde fotokopi işi yapan ve sürekli olarak çıktı alanlar çalışanlar için önem arz etmektedir. Çünkü farklı amaçlar için üretilen kağıtlar yazıcınızın veya fotokopi makinanızın çalışma sistemine uymayabilir. Böyle bir durumda istediğiniz çıktığı istediğiniz kalitede alamayabilirsiniz. Ayrıca yazıcınızın dişlileri ve baskı yapan parçaları düşünüldüğünde sisteme uygun kağıdın seçimi iyi performans almanız açısından önemlidir. Yoksa sürekli olarak problemler karşınıza çıkabilir.

Yazıcıların çalışması için toner ya da kartuş aracılığıyla baskı yapıldığı herkesçe malumdur. Bu baskı aşamasında dişlilerin ve çarkların aşılması durumunda baskının kalitesi düşmekte ve kağıtlar sıkışarak yazıcılarda sorunlar çıkartmaktadır. Benzer sorunlar ara ara yazıcıların tamamen bozulmasına da sebep olmaktadır. Her ne kadar yazıcı tamiri ile ilgili farklı yöntemler mevcutsa da belirli arızalar sürekli tekrar etme eğilimindedir. Tüm bunların önüne geçmek içinse yazıcıya uygun kağıt seçimi sorunların çoğuna engel olacaktır.

Fotokopi Kağıdının Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Fotokopi kağıdının kalitesinin anlaşılması için birkaç yöntem vardır. Bu aşamada genel olarak kağıdın yapısından bahsedecek olup sonraki başlıkta ise detaylı olarak bunları anlatılacaktır. Kağıdın kalitesinde önemli olan yapılardan bir tanesi selülozdur. Bilindiği üzere kağıtlar selüloz kullanılarak oluşturulur ve kullanılan maddenin kalitesi kağıdını etkiler. Bazı kağıtlar dokunulduğunda bile insanda iyi bir hissiyat bırakırken bazıları ise insanda hoş bir hissiyat bırakmaz. Bunun sebebi kullanılan maddenin kalitesinden kaynaklanmaktadır.

Kağıtların yapısı ve pürüzsüzlüğü de bu aşamada önemlidir. Kullanılan malzemenin kalitesine göre yapısı farklı olan kağıtlar ister istemez yazıcılarda ve fotokopi makinelerinde de sorun çıkartacaktır. Bazı durumlarda kullanıcılar ucuz malzemeleri tercih etseler de yazıcıların buna verdiği tepkiler ve karşılaştıkları sorunlar daha büyük olmaktadır. Ucuz ve ince kağıt alındığında en sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi yazıcının çift kağıt çekme problemidir. Doğal olarak dişliler arasına giren iki tane kağıt yazıcılar için problem oluşturmaya başlayacaktır.

Fotokopi Kağıdı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Fotokopi kağıdı alırken dikkat edilmesi gereken bazı maddeleri mevcuttur. Bunlar çektiğiniz fotokopinin ve yazdığınız ürünlerin kalitesinin doğrudan etkileyecek maddelerdir. Bundan dolayı seçim yaparken fotokopi kağıdının üstünde yer alan bilgilerin anlaşılması ve iyi belirlenmesi önemlidir. Aksi takdirde gitmiş olduğumuz üzere sadece istenilen ürünün alınması değil aynı zamanda yazlığına zarar görmesi muhtemeldir.

1. Fotokopi Kağıdı Kaç Gram Olmalı?

A4 boyutu fotokopi kağıtları için genel olarak dünyada kullanılan kağıt ağırlığı 80 gr’dır. Bu ağırlığa göre ve A4 boyutuna göre hazırlanan kağıtlar genel olarak yazıcılar üzerinden çok da sorun çıkarmamaktadır. Bununla birlikte kullanılan ham maddenin de etkisi mevcuttur. Farklı alınan kağıt markalarında da görüleceği üzere gram olarak eşit olan kağıtların kalitelerinin farklı olduğu görünür.

A4 dışında alacağınız kağıtların ortalama değerleri yine ambalaj üzerinde yer almaktadır. Genel olarak kaliteli kağıt üreten firmalar standartlara uygun olarak üretim yapmaktadırlar. Böylece hem müşterilerin çıkaracakları baskı kalitesini düşünerek hem de kullanılan ürünlerin mümkün olduğu kadar dayanabileceği şekilde çalışmasını amaçlamaktadırlar.

2. Fotokopi Kağıdı Kalitesi

A4 kağıt kalitesi nasıl anlaşılır sorusu fotokopi kağıdı alınırken karşımıza çıkan diğer bir sorudur. Bahsetmiş olduğumuz üzere fotokopi kağıdının kalitesi yapacağımız işler ve fotoğraf makinemizin sağlığı için önem arz etmektedir. Her ne kadar fotokopi kağıdının hamurunu başka bir başlıkta inceleyecek olsak da kağıdın yapımı ve kalitesi bu aşamada devreye girmektedir.

Dokunduğunuzda ya da yazıcıya koyduğunuzda size güven vermeyen fotokopi kağıtlarını hemen anlayabilirsiniz. Bazı kağıtların renkleri ve dolgunluk ağrı gayet iyi bir seviyede olurken bazı kağıtların daha ince ve güvensiz tavırları zaten sizi de rahatsız edecektir. Bundan dolayı alacağınız fotokopi kağıtlarının kaliteli olmasına önem gösterin.

3. Fotokopi Kağıdı Hamuru

Fotokopi Kağıdı hamurun genel olarak kağıt ambalajlarında yazmaktadır. Birinci sınıf, ikinci sınıf gibi ifade edilen fotokopi kağıtlarının hamur kalitesi baskı kalitesini ve yazıcının dayanıklılığını etkilemektedir. Bundan dolayı genel olarak hep birinci kalite hamur kağıdı kullanılması tavsiye edilmektedir.

Birinci kalite hamur kağıtlar dolgunluğu, dayanıklılığı ve parlaklığı ile göz doldurmaktadır. Üst üste çekim yaptığınızda yani yazıcıdan çıktı aldığınızda bu tür kalite farklarının ne olduğunu çok iyi bir şekilde öğrenebilirsiniz. Sonuçta herkes yazıcılardan en yüksek kalitede verim almak ister.

4. Fotokopi Kağıdı Adedi

Son zamanlardaki dalgalanmalardan dolayı artık satılan ürünlerin adetlerinde değişiklikler meydana gelmeye başlamıştır. Doğal olarak bunlardan top kağıtlar da etkilenmiştir. Artık top kağıt satışında 100 adet ve 250 adet gibi kağıtta satılmaktadır. Bu tür olumsuz bir duruma düşmemek için sepetinize eklediğiniz kağıdın üzerinden adet sayısını okuyoruz. Eskiden beri 500 adet olarak satılan top kağıtlar artık farklı sayılarla satılmaktadır.

Özellikle internet ortamının rastgele olarak alınan kağıtların içinden az sayıdadır çıktığını görürseniz yüksek ihtimalle siparişiniz yanınıza kar kalacaktır. Bunu engellemek için alışveriş yapacağınız zaman mutlaka üzerindeki adet sayısını okumuyoruz. Bununla birlikte kağıtların kalınlıklarına göre ağırlıkla da artabilir. Bazı durumlarda kalın kağıt kullanımı gerektiğinden elinize aldığınızda özellikle ağırlık konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. İstemediğiniz bir baskıyı istemediğiniz bir kağıtta görmek çok da mutluluk verici değildir.

5. Fotokopi Kağıdı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler – Ebat

A4 Fotokopi Kağıdı boyutları genel olarak standarttır. Kullandığımız yazıcıların da genel olarak ofis boyutları A4 boyutunda standart olarak gelmektedir. Bununla birlikte eğer A3 boyutuna çıkacaksanız hazırlığınızı ve baskı yapacağınız kağıtları ona göre belirlemeniz gerekmektedir. Eğer A5 boyutunda çıkaracaksınız genelde A4 boyutundaki yazıcılarının altında kağıt haznesinde A5 boyutunda çekebileceğiniz çentikler yer almaktadır. Böylece A5 boyutunda istediğiniz çıktıyı alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.