1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Fastboot Ne Demek?

11-12-2022 15:38
Fastboot Ne Demek?

Fastboot ne demek? Fastboot nasıl kapatılır? Android işletim sistemi yapısı gereği kullanıcılara telefondaki tüm dosyalara erişim imkanı sunuyor. Telefonun derinlerinde yer alan dosyalara ulaşmak için ise fastboot kullanılmaktadır. Fastboot sayesinde telefona yeni yüklemeler yaparak var olan dosyalarda değişiklikle yapabilirsiniz.

Peki, fastboot neden kullanılır? Android cihazından emnun olmayan kişiler temel dosyalara erişip müdahale etmek isteyebilir. Fastboot sayesinde bu dosyalara erişerek, modahale edebilir be yeniden yükleme yapabilirsiniz. Peki, Fastboot ne demek? Fastboot nasıl kapatılır? İşte detaylar…

Fastboot Ne Demek Nasıl Kapatılır? Telefonda Boot Ne Demek?

Fastboot ne demek? Kullanıcılara verileri doğrudan telefonunuzun flash belleğine indirmenize ya da indirilen verileri tekrar düzenlemenize yardımcı olur. Fastboot, cihazınızın her bölümüne erişme imkanı sunar. Böylece dosyaları değiştirme imkanına sahip olursunuz.

Android telefon üreten firmalar, bu modun açılmasını önleyebilmek için güvenlik gerekçesiyle bu dosyaları kilitlerler. Fakat eğer üreticiniz ön yükleyici (bootlader) kilidinin kullanıma açılmasına izin vermişse, fastboot işlemini kullanabilirsiniz. Peki, fastboot nasıl kapatılır?

Fastboot Nasıl Kapatılır? Fastboot Ne Demek?

Fastboot ne demek? Fastboot modunu kapatabilmek için öncelikle cihazı yeniden başlatın. Fastboot modundan çıkabilmek için güç tuşuna basılı tutun ve cihazı kapatın. Ardından cihazınızı yeniden açın. Fastboot modunda olan Android telefonu geri getirebilmek için, güç tuşuna 10 saniye boyunca basın. Telefonunuz bir kez titreyecek ve ardından yeniden başlayacaktır.

Android Multi-Tools, windows programıdır. Herhangi bir zorluk ile karşılaşmadan rahatça cihazınıza yükleyebilirsiniz. Bu programı indirdikten sonra, yönetici olarak oturum açın ve fastboot modunda kalan Android cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Program menüsünde “Exit fastboot mode” sekmesine tıklayın.

Minimal ADB & Fastboot Tool ise rootlu Android cihazlar için hazırlanmıştır. Bu program size fastboot modundan rahatça çıkmanıza yardımcı olur. Bu program, bootlader kilidini açabilmenize ve custom ROM yüklemenize olanak sağlar. Peki cihazınız fastboot modundan nasıl çıkar? İşte o adımlar…

·         Android cihazınızı USB yardımı ile Windows bilgisayarınıza takın.

·         Minimal ADB and Fastboot Tool’u Windows bilgisayarınıza indirin.

·         Bilgisayarım - C sürücüsü - Program Files - adb folder bölümüne gidin.

·         Dosya Gezgini aracılığı ile çıkardığınız klasörü açın. Shift tuşuna basılı tutun ve boş bir yere sağ tıklayarak “Komut penceresini aç” seçeneğine tıklayın.

·         Açılan ekranda “fastboot devices” komutunu yazın.

·         Fastboot restart komutunu girip cihazınızın yeniden başlamasını sağlayarak fastboot modundan çıkarın. Peki, fastboot ne demek? Fastboot ne işe yarar?

Fastboot Ne İşe Yarar?

Fastboot modu neden kullanılmak istenir? Fastboot ne demek? Android cihazların mevcut özelliklerini değiştirmek isteyenler fastboot modunu kullanmak isteyebilirler. Android fastboot aracılığı ile işletim sisteminden tutun da bir çok özelliğini değiştirmenize olanak tanır.

Xiaomi Fastboot Ne Demek?

Fastboot ne demek? Tıpkı diğer Android cihazlarda olduğu gibi Xiaomi cihazlarında da süreç aynıdır. Eğer telefonunuzun mevcut durumundan memnun değilseniz fastboot aracılığı ile dosyalara erişerek yeniden düzenleme yapabilirsiniz. Peki, fastboot modu kullanmak istemiyorsanız ne yapmanız gerekir?

Xiaomi Fastboot Nasıl Kapatılır? Xiaomi Fastboot Nasıl Çıkılır?

 

Çoğu cihazda güç tuşuna uzun süre basınca fastboot modundan çıkmak yeterli olabiliyor. Fakat bazı cihazlarda, fastboot modu ses açma kapama tuşu ile kapatılabilir. Güç tuşu ve ses açma tuşlarına aynı anda uzunca bastığınız takdirde devreye girecektir. Güç kapa tuşu üzerine gelerek bu işlemi onayladığınız takdirde fastboot moddan artık çıkmış olursunuz. Peki, fastboot ne demek?

General Mobile Fastboot Ne Demek?

General Mobile’ da fastboot modu ses açma kapama tuşları ile olmaktadır. Güç tuşu ve ses açma kapama tuşlarına uzunca bastıktan sonra ekranda fastboot’u göreceksiniz. Logo görününce elinizi tuşlardan çekin ve telefonunuz kurtar modu ile verilerinizi kurtarmaya başlayacaktır.

Redmi Note 8 Fastboot ne Demek

Tıpki diğer android cihazlarda olduğu gibi bu cihazda da fastboot ses ve güç tuşlarına uzun basınca çalışmaktadır. Süreç Tıpkı diğer cihazlarda olduğu gibi aynıdır. Bu nedenle de farklı bir işlem uygulanmamaktadır.

Telefona Gelen Fastboot Nasıl Kapatılır?

 

Fastboot ne demek? Telefonunuzun markasına göre ya güç tuşuna uzun basarark ya da güç ve ses açma kapama tuşlarına uzunca basarak bu özelliği kapatabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak istediğinize nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Eğer bu özelliği kullanmak istemiyorsanız daha önce sayılan adımları takip ederek fastboot özelliğini kapatabilirsiniz.

Telefonum Fastboot Modunda Kaldı Ne Yapmak Gerekir?

Telefonunuzun fastboot modunda kalması normal bir durumdur. Hemen hemen her cşhazın başına gelmektedir. Belli başlı programlar sayesinde fastboot modundan kolaylıkla çıkabilir ve cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Profram indirmek istemeyenler için birkaç yöntem daha bulunmaktadır. bu yöntemlerden biride telefonun pilini çıkarıp tekrar geri takmak ya da cihazı yeniden başlatmak seçeneğidir.

Eğer tüm bu adımları doğru bir şekilde yapamayacağınıza inanıyorsanız, telefon bakım ve tamiri yapan firmalardan yardım alabilirsiniz. Cihazınızın bozulmaması ve sağlam kalması adına bilmediğiniz uygulamaları yapmak cihazınız için yararlı olmayabilir. Bu nedenle bir bilene danışmakta fayda vardır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.