1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

En İyi Oyuncu Mouse Tavsiyeleri 2023

27-01-2023 15:19
En İyi Oyuncu Mouse Tavsiyeleri 2023

Oyuncu mouse bilgisayar oyunları tutkunları için oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Mouse ne kadar ergonomik ve konforlu bir tutuşa sahipse oyunu oynamak da o kadar zevkli ve pratik olur.

Bu nedenle son zamanlarda özellikle oyuncu mouse çeşitleri oldukça fazla görülmektedir. İngilizce terimi ile gaming mouse olarak da bilinen mouse çeşitlerinin arayışına girerken ihtiyacınız olanın ne olduğunuz iyi analiz etmeli ve ona göre karar vermelisiniz.

Oyun Tutkunlarına Oyuncu Mouse Önerisi

Oyuncu mouse önerisi arayışında olan ve bilgisayar oyunu oynamaktan hoşlanan kişilerin yapması gereken ilk şey ihtiyacı olan mouse bulmak olmalıdır. Bunu nasıl yapacağına dair fikri olmayanlar için bir örnek vermek gerekirse; en çok ne tarz oyunlar oynadığınıza bakmalısınız. Bu anlamda da mouseu kalitesini ve nasıl bir hizmet beklediğinizi açıkça belirlemiş olursUnuz.

Oyuncu mouse kablosuz ve kablolu olarak iki farklı türde de bulmak mümkündür. Genellikle oyun tutkunlarının ilk tercihi kablolu mouselardan yana oluyor. Bunun sebebi ise veri aktarımlarının hızlı olmasından kaynaklıdır. Her ne kadar teknoloji bu anlamda gelişmiş olsa da özellikle oyuncuların ilk tercihi genel anlamda hızından dolayı kablolu mouselardan yana olmaktadır.

Elbette ki isteğe bağlı olarak oldukça geliştirilmiş ve neredeyse kablolu mouse kadar konforlu ve ergonomik mouselarda bulunmaktadır. Özellikle hız sebebi ile ve şarjının çabuk bitme nedeni ile özellikle oyuncu mouse olarak kablosuz mouselarda çok fazla talebin olmadığını da belirtmekte fayda vardır. En çok satan mouse çeşitlerine birkaç örnek vermek gerekirse:

  • Hytech HY-X6 Story
  • Hytech HY-X7
  • Everest Rampage CYREX SMX R-11
  • Everest SGM-X7 şeklinde örneklendirme yapmak mümkün olabilir.

 

1 – Hytech HY-X6 Story Oyuncu Mouse

Son zamanların en fazla tercih edilen oyuncu mouse modellerinden olan Hytech markasının HY-X6 story mouse ürününün ilk tercih sebebi ergonomik olmasından kaynaklanmaktadır. Avuç içinize tam yerleşecek şekilde tasarım yapılan bu mouse, hız konusunda da oldukça iyi bir şekilde geliştirilmiş bir ürün olmaktadır.

Ayrıca 7 adet butona sahip olan bu mouse modeli ile diğerlerine nazaran daha hızlı ve konforlu oyun oynama şansınız vardır. Sağ el tutuşuna göre dizayn edildiğini ve dayanıklı örgü kablosuna sahip olduğunu da belirtmekte fayda vardır.

2 – Hytech HY-X7 Mouse

Hytech oyuncu mouse modelleri içinde en çok satan bir diğer mouse modeli de Hytech HY-X7 mouse modeli olmaktadır. Rainbow led aydınlatma ışıklı olan bu mouse modeli oldukça sıra dışı bir tasarıma sahiptir. Kauçuk kaplama geniş tekerlekli ve 5 milyon üzeri tıklama ömrü ile oldukça uzun yıllar konforlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bu mouse modellerinde en çok aranan özelliğin tıklama ömrü olduğu bilinmektedir. Bu anlamda oldukça yüksek yıklama ömrü olan bu model tam bir oyuncu mouse modeli olmaktadır. Mıknatıs halkalı örgü kablo yapısı da ne kadar dayanıklı bir mouse modeli olduğunu desteklemektedir. Aynı zamanda yalnızca gamer’lar değil, sosyal medya içerik üreticilerinin de vazgeçilmezi olacak cinsten bir mousedır.

 

3 – Everest Rampage CYREX SMX R-11

Everest Rampage oyuncu mouse modeli arayışında olan gamer’lar için şüphesiz ki ilk önerilecek mouse modeli Everest Rampage CYREX SMX R-11 modeli olmalıdır. Bu mouse modelinde ilk avantaj hem sağ hem de sol elini kullanan kişilerin kolaylıkla kullanabileceği tasarımda ve formda olmasıdır.

Bunun dışında mouse modellerinin vazgeçilmez özelliği olan makro yazılım destekli kısayol tuşu atama özelliği de mevcut olmaktadır. 140 gr ağırlığında oldukça hafif ve el yormayan formda olması da gamer’lar için ayrıca artı bir özellik olmaktadır. Tüm işletim sistemlerine uygun olan bu mouse modelinin 6 adet buton sayısı bulunmaktadır.

4 – Everest SGM-X7

Oyuncu mouse modellerinde aranan birçok özelliğin bir araya geldiği Everest SGM-X7 modeli mouse’un en önemli özelliklerinden biri 1,5 metre kabloya sahip olmasıdır. Bu sayede ergonomik yapısını daha da kullanışlı hale getirmektedir.

Aynı zamanda 3x tıklama, ileri-geri, dpi ve scroll tuşları mevcut bir tasarımdır. Sağ ele uygun tasarlanan bu mouse modeli hafif ve dayanıklı bir tasarıma sahip olması yönünden de kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır.

Hassas algılama ve hızlı tepkime süresi de yine kullanıcılar için ekstra bir artı olmaktadır. Bu mouse modellerinde aranılan tak çalıştır sürücü özelliği de mevcut olmaktadır. Dayanıklı ve sağlam örgü kabloları ile uzun ömürlü olan bu modeli uzun yıllar boyunca kullanma şansına sahip olabilirsiniz.

Oyuncu Mouse Pad Nasıl Olmalıdır?

Oyuncu mouse modelleri ve özellikleri kadar mouse padleri de önemlidir. Bunun birçok nedeni vardır. Fakat en önemli nedeni bileği destekleyen oyun hızını kesmeyen özelliklerinin olmasıdır. Birçok farklı renk ve boyutta mouse padi bulunmaktadır.

Mouse padi seçerken boyutuna, kaydırmaz taban olmasına, optik ve lazer mouse modelleri için kullanışlı olmasına, sağlığa zararlı kimyasal maddeler içermemesine ve deformasyona dirençli malzemelerden yapılmış olmasına dikkat edilmelidir.

Oyuncu Mouse Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Oyuncu mouse fiyatları birçok farklı sebepten dolayı değişim gösterebilirler. Her oyuncunun aradığı özellik farklı olabilir. Buna bağlı olarak fiyatta da değişimler söz konusu olabilir. Bu değişimler; mouse modelinin rengine, kablolu veya kablosuz oluşuna, lazerli veya optik oluşuna ve led ışıklı olup olmayışına göre değişim gösterebilir. Buna bağlı olarak mouse fiyatlarına bir ücret söylemek doğru olmaz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.