1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

En İyi 5 Yazıcı Önerisi

26-10-2022 16:32
En İyi 5 Yazıcı Önerisi

En iyi 5 yazıcı önerisi bilgisayarları ile birlikte yazıcı kullanmak isteyenlerin sürekli takip ettikleri bir listedir. Yıllarca kullanmak istedikleri bir yazıcıya sahip olmak isteyen bireyler ister evleri isterse ofisleri için arama motorları yardımı ile fikir sahibi olmak isterler. Bunun için genellikle ev için en iyi yazıcı hangisi?, ofis için yazıcı önerileri, en iyi yazıcı yorumları, eve yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli? şeklinde aramalar yapılmaktadır. Böylece kullanıcılar tarafından en optimal yazıcının alınması amaçlanmaktadır.

 

Yazıcılar bilgisayarların ayrılmaz bir parçasıdır. Yapılan iş ve işlemlerin çıktıları, resimlerin kağıtlara dökülmesi ve daha farklı birçok görev için yazıcılara başvurulmaktadır. Kimi zaman baskı kalitesi aranırken kimi zamanda sadece performans ve kısa sürede işin bitmesi aranır. Bundan dolayı yazıcı önerisinde bulunurken yazıcı tavsiye 2022 ya da hangi tanklı yazıcıyı almalıyım? Gibi sınıflandırmalardan ziyade işinize yarayacak ve dayanıklı yazıcılara eğileceğiz. Böylece hem işinizi gören hem de uzun süre dayanacak bir yazıcı tercihi yapabilirsiniz.

Lazer ve Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar Arasındaki Fark Nedir?

Yazıcıların kendilerine göre farklı yazma teknikleri vardır. Bu durum aynı zamanda renkli çıktı alma gibi başka farklı hizmetleri de müşterilere sunmaktadır. Günümüzde kullanıcılar için yazıcılar lazer ve püskürtmeli yani tonerli ve kartuşlu olacak şekilde satılmaktadır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, sayfanın her santimine binlerce küçük nokta yerleştirerek baskılar oluşturur.

Nokta/inç (dpi) olarak ölçülen daha yüksek çözünürlüklü yazıcılar, sayfaya daha fazla nokta yerleştirebilir. Baskı kafalarının genellikle sayfayı kaplamak için hareket etmesi gerektiğinden, mürekkep püskürtmeli yazıcılar lazerlerden daha yavaş olma eğilimindedir. Ayrıca mürekkebin kuruması bir veya iki saniye sürdüğünden, çift taraflı yazdırma sırasında daha yavaş olabilir.

Lazer yazıcılar, optik fotoiletken (OPC) tambur adı verilen ışığa duyarlı bir yüzeyi negatif olarak şarj ederek çalışır. Bir lazer daha sonra basılacak sayfanın bir görüntüsünü tamburun yüzeyine basarak çarptığı alanları boşaltır. Negatif yüklü toner daha sonra tamburun yüzeyine bırakılır. Bu, lazer tarafından çizilen boşalmış alanlara çekilir ve negatif yüklü arka plan tarafından itilir. Tamburun üzerinden pozitif yüklü bir kağıt yaprağı geçirilir ve toner aktarılır. Bu işlem, son renkli görüntüyü oluşturmak için cam göbeği, sarı ve siyah için dört tamburun tamamında gerçekleşir. Son olarak, kağıt, toneri sayfaya eriten bir kaynaştırıcı tarafından ısıtılır.

En İyi 5 Yazıcı Önerisi ve Tavsiyeler

Çok sayıda baskı yapmayı planlıyorsanız, yüksek görev döngüsü rakamına sahip bir cihazı tercih edebilirsiniz. Bu, bir aygıtın düzenli olarak yazdırabileceği sayfa sayısı yerine, gerçekten zorlarsanız üretebileceği tek seferlik maksimum baskı sayısını temsil eder, bu nedenle her zaman gereksinimlerinizi aşan bir görev döngüsüne sahip bir yazıcı seçin. Bazı üreticiler ayrıca, yazıcınızı yoğun bir şekilde kullanıp kullanmayacağınızı ve hızlı bir şekilde yıpranmasını isteyip istemediğinizi bilmek için yararlı olan önerilen bir görev döngüsü rakamı verir. Bu kapsamda en iyi 5 yazıcı önerisinde bulunalım;

  • -Epson M2170 EcoTank : kartuş içermeyen, şişe mürekkep teknolojisine sahip.
  • -HP Y0S18A Officejet Pro : yüksek iş hacmine sahip iş alanları için oldukça ideal bu yazıcı.
  • -Canon Pixma TS205 – ekonomik olarak tercih edilebilir
  • -Epson EcoTank ET-1810 – fazla sayıda çıktı almak için büyük tank
  • -Epson EcoTank ET-2850 – düşük maaliyet için püskürtmeli yazıcı


Yüksek Baskı Çözünürlüğü Ne Demektir?

Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda, daha küçük bir damlacık boyutu, aksi takdirde bir grafiğin veya fotoğrafın daha açık alanlarında görülebilecek olan küçük renk noktalarının önlenmesine yardımcı olur. Bazı fotoğraf mürekkep püskürtmeli yazıcılar, greni daha da azaltmak veya fotoğraflardaki nötr tonları veya renk aralığını (gamı) iyileştirmek için ekstra renkler kullanır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar kağıt kalitesine oldukça duyarlıdır, hafif kağıtlardan kaçınırsanız daha iyi belgeler ve kaplamalı fotoğraf kağıtlarında çok daha iyi fotoğraflar elde edersiniz.

Baskı Hızları Karşılaştırması

Baskı hızları modeller arasında büyük farklılıklar gösterir. Genel olarak, mürekkep püskürtmeli yazıcılar yazdırmaya başlamak için daha hızlıyken, lazerler çalışmaya başladıklarında daha hızlıdır. 25 sayfalık bir metin belgesinin yanı sıra metin ve grafik karışımı içeren karmaşık 24 sayfalık renkli bir belge yazdırırken bir aygıtın dakikada kaç sayfaya (ppm) ulaştığını test ederiz. Ayrıca her yazıcının uyku modundan bir sayfa oluşturmasının ne kadar sürdüğünü de ölçeriz. Daha kısa işlerde, hızlı bir ısınma, belirtilen hızdan daha önemlidir.

Mürekkep ve Toner Kartuşları?

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar genellikle sık mürekkep kartuşlarına ihtiyaç duyarlar ve ara sıra atık mürekkep kutusunun değiştirilmesine veya muhtemelen yeni bir yazıcı kafasına ihtiyaç duyabilirler. Lazer yazıcılar da benzer şekilde basit olabilir, ancak en karmaşık modeller on veya daha fazla sarf malzemesi kullanabilir.

Yazıcı bakımı ile birlikte belki maaliyetler artabilir ama yazıcının da ömrü bu bakımdan uzamaktadır. Bakımı kullanıcı tarafından yapılabilecek diğer parçaların olmaması da yazıcınızın ömrünü sınırlayabilir. Diğer lazer yazıcılarda ayrı OPC tamburları, atık toner şişeleri ve hatta kaynaştırıcı üniteleri bulunur, bu da toner kartuşları ucuz olsa bile çok fazla gizli maliyet üretebilir.

Son olarak eskiden hızlı, yüksek kaliteli belge yazdırmak için tek seçenek bir lazer yazıcıydı, ancak son birkaç yılda ofis odaklı mürekkep püskürtmeli yazıcılar hız ve kalite için onları çalıştırmaya başladı. Popüler inanca rağmen, mürekkep püskürtmeli yazıcıların çalıştırılması genellikle lazer eşdeğerlerinden daha ucuzdur. Ancak, bunları sık kullanmazsanız ve püskürtmek mürekkebi boşaltırsanız, mürekkep püskürtmeli püskürtme uçlarında tıkanmış olabilir. Haftalarca yazıcıdan çıktı almayacaksanız lazer yazıcıyı tercih etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.