1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Dört Mevsim Ayrı Güzel Abant

18-03-2022 15:40
Dört Mevsim Ayrı Güzel Abant

Dört Mevsim Ayrı Abant Gölü, denizden 1328 metre yükseklikte, çam ormanları ile çevrili bir tatlı su gölüdür. En derin noktası sadece 18 metredir. Çoğu ziyaretçi burayı, büyük şehirlerin kaosundan uzakta, temiz hava soluyabileceğiniz (ve özgürlük hissini) doğal güzelliklere sahip bir cennet olarak tanımlar.

Abant gölü Ankara’ya 227 km, İstanbul’a 271 km, Bolu’ya 39 km uzaklıktadır. Özellikle otoyoldan hızlı bir şekilde ulaşım imkanı olan Abant gölüne yılın her zamanı ziyaretçi olmaktadır.

Türkiye'nin her yerinde (ve yurt dışında hatta) dört mevsimde dört farklı doğal güzellik sergileyen Abant Gölü, özellikle sarı yaprakların bol tonlarıyla sonbaharda eşsiz bir görsel şölen deneyimi sunuyor. Yeşilin üstündeki beyazlar Abant, kışkırtıcı güzelliğiyle doğa severleri büyülüyor.


Abant Gölü İmkanları

Abant gölüne giriş ücretli olup araç durumuna göre ücret alınmaktadır. Araba ya da minibüs ile gidecekler bu durumda göz önüne almalılar. Abant’ın etrafından mesire yerleri mevcut olup piknik yapma imkanınız vardır. Burada bulunan kamelyalar ve tuvalet hizmetleri ile rahat bir şekilde eğlenebilirsiniz. Göl etrafında gezilebilecek bir alan olup piknik sonrası gezi yapabilirsiniz.

Abant gölü etrafında faytona binme şansınızda vardır. Aynı zamanda gölün uç kısmında ata binme ve küçük bir at gezisi yapma imkanı da sunulmaktadır. Tabi bunların yanında göl etrafında bisikletle gezmek isteyen ziyaretçilerde unutulmamış. Bisiklet yolları mevcut olup bisiklet kiralayabileceğiniz yerler vardır.


Abant Gölü Çevresi
abant gölü çevresi

Ormanlar ve çam, köknar ve kayın ağaçlarıyla kaplı olan bölge çok keyifli bir atmosfer sunuyor. Yaklaşık 6,5 kilometre uzunluğundaki gölün etrafını gezme keyfi de ayrı bir keyif kaynağı. Kıyıları nilüfer çiçekleriyle kaplı sazlıklarla çevrili, temiz dağ havası soluyan, bazıları ise bisikletle dolaşmayı tercih eden gölün çevresinde gezip dolaşabiliyor.


Abant Gölü Yaban Hayatı

Lezzetli alabalıkların bulunduğu ve olta balıkçılığının yapıldığı Abant gölü, bitki ve hayvan türleri açısından oldukça zengindir. Bölgede kuşlar, sincaplar, su samurlarının yanı sıra bir de geyik çiftliği bulunuyor.

Aynı zamanda Abant gölünün kendine has nilüferleri ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır.


Abant Gölü Konaklama

Abant gölü etrafında konaklama yapabileceğiniz yerler mevcuttur. Özellikle yılın tüm mevsimlerinde ziyaretçi ağırlayan gölün etrafında konforunuza hitap edecek ve konferans gibi farklı amaçlara hizmet edecek oteller mevcuttur. Bununla birlikte göl etrafında kamp yapmak isteyenlere de kamping alanı vardır. Özellikle arama motorlarında en çok aranan Abant Otelleri, Abant Lotus Otel, Abant Doğa Köşkü, Abant Dere Otel, Abant Yayla Butik Otel gibi aramalar ile bütçenize uygun bir konaklama sağlayabilirsiniz. Bunların yanında eğer yakın bir yerden geliyorsanız günü birlik olarak gölü ziyaret edebilirsiniz.

Abant gölüne gittiğinizde kendinize ait planladığınız işleri yaptıktan sonra doğayı keşfetmeyi unutmayı. Özellikle orman içinde yapacağınız yürüyüş ile doğanın tadına varabilir, kaynak sularında doya doya içebilirsiniz.  


Abant Gölü Hediyelik Eşyaları

Son olarak çam kolonyası, abant nilüfer kolonyası, bolçi (Bolu Çikolatası) gibi yöresel ürünleri kendinize hatıra olarak alabilir, sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.