1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Çift Taraflı Bant Nerelerde Kullanılır?

21-10-2022 13:25
Çift Taraflı Bant Nerelerde Kullanılır?

Çift taraflı bant nerelerde kullanılır? Çift taraflı bant bir taşıyıcı alt tabaka malzemesinin her iki tarafına ince bir yapışkan tabaka uygulanarak oluşturulmaktadır. Çift taraflı bant yapıştırma, tutma, montaj gibi uygulamalar için çok çeşitli endüstriler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Açıkçası, farklı iki yüzeyi birbirine yapıştırmak için kullanılır ve genelde görünmeyecek şekilde uygulanır. Bunun nedeni, kullanımda asılı durması yerine arasında yapışık durmasıdır. Bu özel uygulama, daha düzgün bir görünüm ve daha iyi işçilik sağlar.

 

Çift taraflı bant, ince (kağıt bazlı gibi) veya kalın (köpük bazlı gibi), kauçuk, akrilik ile kaplanmış veya bunların bazen farklı özelliklere sahip değiştirilmiş bir versiyonu olabilir. Kalın yapıştırma sistemlerine sahip çift taraflı bantlar genellikle olağandışı, tek biçimli olmayan veya çok desenli ve dokulu yüzeylere daha iyi yapışabilir. Kalın bağlama sistemleri genellikle bir köpük taşıyıcı tabaka içerir ve mukavemet açısından önemli ölçüde değişebilir. Böylece çift taraflı bantla neler yapılabilir?, çift taraflı bant cama yapışır mı? Ve çift taraflı bant sağlam mı? gibi soruları cevaplamış oluruz.

Çift Taraflı Bant Nasıl kullanılır?

Otomobil üretiminde çift taraflı bandın yıllardır perçinlerin ve bağlantı elemanlarının yerini aldığını ve gösterge panellerinden özel araç apliklerine kadar her şeyi yapıştırmak için kullanıldığını bilinmektedir. Karavan ve kamyon üreticilerinin panelleri birbirine yapıştırmak ve dış ayna camını ayna muhafaza çerçevesine tutturmak için özel çift kaplamalı bant kullanıldığı malumdur. Bant çeşitleri genel olarak

·        Tüm Hava/Soğuk Hava Çift Taraflı Polyester Bant

·        Kalıcı Montaj ve Yapıştırma için Beyaz Çift Taraflı Bant

·        Yüksek Performanslı İç/Dış Mekan Çift Taraflı Akrilik Köpük Bant

Ev işlerinde ve örgülerde dikişleri üst üste bindirmek için çift taraflı bant kullanın, böylece su arkasından geçmez. İşçiliği azaltmak için, daha hava geçirmez bir conta için vidalar kullanmak yerine, tarama alanlarında duvarlara buhar bariyerleri yapıştırmak için yüksek performanslı bir çift taraflı bant kullanabilirsiniz. Ayrıca akustik ve ses yalıtımı içinde çift taraflı bant kullanılmaktadır.  Daha fazla binanın hava geçirmez hale gelmesiyle birlikte ses büyük bir sorun haline geliyor. Çift taraflı bant genellikle imalatta köpük duvar panellerine veya döşeme altlıklarını zeminlere tutturmak için kullanılır.

Çift Taraflı Silikon Bant Nasıl kullanılır?

Grafikler ve tabelalar için genelde silikon çift taraflı bant kullanılır. Yapıştırma söz konusu olduğunda, çift taraflı bant bu alanda sıkça için tercih edilen yöntemdir. Aynı zamanda kongre veya fuar etkinlikleri de çokça kullanılmaktadır.  Geçici halı seren her sergi salonu, fuardan sonra çıkarılabilen ve kalıntı bırakmayan çok özel bir çift taraflı halı bandı kullanır. Büyük etkinlikler veya ticari fuarlar için halıları sabitlerken ve tutarken (kırmızı halıyı düşünün), kurtarma için çift taraflı kumaş banttır. Bu bantlar tipik olarak, kalıntı bırakmadan çıkarılmasına izin veren orta düzeyde bir yapışma ve yapışkanlığa sahiptir.

Kağıt fabrikaları ve kağıt oluklu makineler için çift taraflı bantlar, neredeyse her işe başlatma, birleştirme veya sekme gereksinimi için çok önemlidir. Tasarımın basitliği, akrilik köpük bantları genel olarak tutmayı bu kadar kolay yapan şeydir.

Aslında her bir bileşen yapıştırıcı benzer koşullar altında çalışacak şekilde özenle seçilmiş ve tasarlanmıştır. Çift taraflı bantlar çeşitli kalınlık ve ağırlıklarda mevcuttur, farklı ve düz olmayan yüzeyler arasında yapışma sağlar. Unutmayın bantın tutma gücü, bantlama için mevcut yüzey alanı tarafından belirlenir.

Akrilik Köpük Bant Nedir?

Akrilik köpük bant, her iki tarafta akrilik yapıştırıcı ile kaplanmış ve kırmızı bir astar ile kaplanmış bir köpük çekirdek tabakasından oluşur. Diğer bantların çoğundan daha güçlüdür ve özellikle doğrudan güneş ışığına veya aşırı soğuğa maruz kalma gibi zorlu koşullarda daha uzun süre dayanır. Bu yapışkan bandın iki önemli avantajı, sağlamlığı ve dayanıklılığıdır.

Gerçekten de akrilik köpük bant, otomotivde olduğu kadar ulaşımdaki diğer araçlarda da vidaların, perçinlerin, yapıştırıcıların ve cıvataların yerini almıştır. Daha önce üreticiler metal bağlantı elemanları kullanmak zorunda kalıyordu, ancak bunların zamanla paslanma olasılığı da dahil olmak üzere birtakım dezavantajları vardı. Alternatif olarak su geçirmez/hava geçirmez ve paslanmayan bu yapışkan bant iki sorunu tek çözümle çözer. Burada, daha zorlu tutma gereksinimlerini karşılamasını sağlayan güç ve dayanıklılık sağlayan akrilik yapıştırıcıdır.

Son olarak serbest bırakma astarları, akrilik köpük bandın kendisinin yapışmasından kolay bir şekilde ayrılmasını sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır. Kırmızı astarımız, nakliye, depolama ve kullanım sırasında yapışkan tabakayı çevresel unsurlardan korurken yapışkanlık özelliğinin bütünlüğünü korumak için vardır. Akrilik köpük bantlar çeşitli işlevleri yerine getirebilse de piyasadaki tek çift taraflı bant değildir ve işiniz için doğru bant olmayabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.