1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Çalışanların Büyük Derdi: Kulak Çınlaması Neden Olur?

12-05-2022 01:49
Çalışanların Büyük Derdi: Kulak Çınlaması Neden Olur?

Kulak çınlaması neden olur, kulak çınlaması nasıl tedavi edilir ve bu konuda merak edilen diğer soruların cevabı bu yazıda yer almaktadır. Sizde bu yazıları okuyarak bu konuda en doğru bilgilere sahibi olabilirsiniz.

Kulak çınlaması bir diğer adı ile tinnitus tek taraflı ya da iki taraflı oluşabilen ve oldukça rahatsız edici bir durumdur. Her yaşta görülme olasılığı olan bu problem çocuklarda daha az sıklıkla görülmektedir.

Yaş ile artış gösteren görülme sıklığına bakıldığında özellikle 40- 70 arasındaki bireylerde bu problemin görüldüğü söylenebilmektedir. Bu anlamda problemden sık yakınan bu kesimin aktif bir çalışma hayatının olduğu bilinmektedir.

Normal bir şekilde süregelen kulak çınlaması bir hafta veyahut da 5 günden az sürmektedir. Bu yaygın ve olası bir durumdur ancak daha uzun süren ve kişinin yaşam kalitesini olumsuz anlamda etkileyen kulak çınlaması patolojiktir.

Olası görülen kulak çınlaması hafif şiddetli olarak adlandırılırken; kişiyi her anlamda etkileyen kulak çınlaması yüksek şiddetli olarak adlandırılmaktadır.

Yüksek şiddetli olarak tanımlanan kulak çınlaması zamanla kişilerin işitme kaybına sebep olabilmekte ya da psikolojik olarak kişileri kötü etkileyebilmektedir. Bu yüzden de kişilerin kulak çınlaması neden olur sorusunun cevabını bilip önceden tedbir almaları tavsiye edilmektedir.

Kulak çınlamasının bilinen sebepleri aşağıdaki gibidir.

  • Orta kulakta yer alan kemiklerin sertleşmesi
  • Uzun süre yüksek sese maruz kalma
  • Mesleki deformasyon
  • Orta kulak iltihabı
  • Yüksek tansiyon
  • Stres
  • Travma
  • Kulağa yabancı cisim kaçması
  • Kansızlık
  • Kulak zarında delinme olması
  • Beyin bölgesinde oluşan tümörler
  • Meniere hastalığı
 

Kulak Çınlaması Neden Olur Batıl İnanç

Kulak çınlaması neden olur sorusu için verilen yanıtlar arasında yüksek ses yer almaktadır. Bu etmen özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişileri yakından etkilemektedir. Bunun sebebi ise fazla trafik olması ve yoğun iş temposunun olmasıdır.

Hem trafiğin gürültüsü hem de iş yerine yetişmek için her sabah art arda kurulan yüksek sesli alarmlar kişileri kötü anlamda etkilemektedir. Bu kapsamda ise en fazla çalışanların maruz kaldığı bu etmenlere farklı anlamlandırılmalar da yapılmaktadır. Yani batıl inanç olarak nitelendirilen inanç şeklinin kulak çınlaması üzerine de yorumlarının bulunduğu söylenebilmektedir.

1.Sağ Kulak Çınlaması Ne Demek

Kulak çınlamasının oluşma nedenlerine bakıldığı zaman daha çok tıbbi nedenlerin olduğu görülmektedir ancak kulak çınlaması neden olur batıl inanç kapsamında bakıldığında farklı söylentilerin olduğu görülmektedir.

Kişilerin sağ kulağı çınladığı zaman genel olarak bu durumun iyiye yorumlandığı görülmektedir. Bu kapsamda sağ kulağı çınlayan kişilerin bir başkası tarafından o an anıldığı için kulağının çınladığı söylenebilmektedir.

Kulağın çınladığını hisseden kişilerin aklına o an birisi geldiği zaman ise hakkında konuşan kişinin o kişi olduğuna inanılmaktadır.


2.Sol Kulak Çınlaması Ne Demek

Sol tarafın dini anlamda genel olarak olumsuz şeyleri ifade ettiğine inanılmaktadır. Kulak çınlaması hakkında yapılan yorumda da bu durum geçerlidir.

Sol kulağı çınlayan kişilerin o an başka birilerinin hakkında kötü konuştuklarına inanılmaktadır. Bu anlamda ise sağ kulak çınlamasında olduğu gibi sol kulağı çınlayan kişinin de o an aklına birisi geliyorsa bu kişi yüksek ihtimal hakkında konuşandır.

Kulak Çınlaması Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak çınlamasının psikolojik veya fiziki anlamda birçok nedenleri bulunmaktadır. Başta çalışanlar olak üzere bu problemden şikayetçi olan kişilerin öncelikle bir doktora gitmeleri gereklidir. Bu problemden dolayı kişilere bazı sorular yöneltilip anamnez alınmaktadır.

Yapılan ön değerlendirmeler soncunda kişinin bu probleminin kulağa bağlı nedenlerden dolayı olduğu düşünülüyorsa bir odyolog tarafından muayene edilmesi önerilmektedir.

Kişide yüksek derecede işitme kaybının var olması halinde bilgisayarlı tomografi veyahut da MR yardımı ile görüntüleme sağlanmaktadır. Bu görüntülemede herhangi bir sorun bulunmazsa kişiler B12 vitamini, demir, kolesterol, kan şekeri ve çinko eksikliği yönünden araştırılmaktadır.

Kulak çınlaması neden olur sorusuna verilen cevaplar çeşitlenebildiği gibi farklı tedavi yöntemlerinin de olduğu söylenebilmektedir. Bu anlamda var olan probleme yönelik tedavilere yönlenebileceği söylenebilmektedir.

Kulak çınlamasına nedenlerine bakıldığından çalışan ve günlük hayatta etkin rol oynayan kişilerin bu problemden daha fazla yakındığı görülmektedir. Bu yüzden de kulak çınlamasının şiddeti artmadan ve daha kötü sonuçlara yol açmadan uzman bir doktor tarafından muayene edilmesi önerilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.