1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Adblock Nedir?

16-02-2023 14:31
Adblock Nedir?

Adblock nedir araştırması internet sitelerinde çok fazla vakit geçiren kişilerin ilgilenebileceği bir noktadır. Basit ifadeyle reklam engelleyici olarak bilinen Adblock, iyice araştırılan ve bir sürü alanda kullanılabilen bir yazılımdır.

İnternet kullanımında istenmeyen veya uygunsuz reklamları görmek çoğu zaman can sıkan bir durumdur. Kötü amaçlı yazılım içeren reklamlarda istemeden internet ortamında kişilere gösterilmektedir. Reklamlara dair yaşanabilecek her türlü sıkıntı, kötü yazılımlar veya sadece reklam görmemek için Adblock nedir, ne işe yarar merakla ilgilenilen bir konudur.

Adblock Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Adblock nedir diye daha ayrıntılı bir araştırmada Adblock’un reklam engellemek için geliştirilmiş yazılımlara verilen genel bir ad olduğu görülecektir. Reklam engelleyiciler internet ortamında kullanıcının karşılaşma ihtimali yüksek olan her reklamı görünmez duruma getirebilen yazılımlardır.

Genelde bir tarayıcı uygulaması olarak hizmete sunulmaktadır ve tarayıcıya eklenti olacak şekilde eklenir. Reklam engelleyici aktif olduğu sürece reklamlar otomatik olarak engellenir ve kullanıcının ek bir işlem yapmasına ihtiyaç kalmaz.

Adblock nedir sorusuna ek Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera gibi popüler internet tarayıcılarının tümünde hizmete sunulan en az bir adet reklam engelleyici bulmak mümkündür. İnternet tarayıcılarının yanında mobil cihazlarda da reklam engellemeyi mümkün kılan birtakım ek uygulama bulunur. Reklam engelleyici kullanıcıya olumlu etki sunsa bile reklam yayıncı gelirlerini ve reklam yayınlayan markaların internet görünürlüğüne olumsuz etki sağlar.

Adblock Youtube Ne Anlama Gelir?

Reklamların farklı türlerine en çok rastlanılan uygulama Youtube olabilecektir. Bu platformda videonun öncesinde gösterilen reklamlar, video içine yerleştirilen reklamlar şeklinde birçok reklam türlerini bulabilirsiniz.

Video içerik üreticileri videolarından para kazanmak için, işletme sahipleri de marka görünürlüğünü arttırmak için videolara reklam uygular. Bu amaç için Youtube uygun bir platformdur. Adblock nedir, Youtube için ne anlama gelir diye bakılacaksa reklam engelleyiciler Youtube için de kullanılabilir.

Reklam engelleyiciler Youtube’da belirli reklamları engelleyebiliyor. Reklam engelleyiciler sadece içerik üreticisinin videosunda anlatarak tanıttığı reklamları engelleyemez. Bu reklam türü dışındaki çoğu pop-up reklamı, video içi reklamları gibi reklamları engeller.

Adblock Chrome için Uygulanabilir Mi?

Adblock, Chrome için reklamları engellemenin yanı sıra üçüncü parti izleyicilerine karşı korur. Reklam engelleyciler aynı zamanda Chrome için sayfa yükleme hızını artırır ve gizlilik korur. Tarayıcıyı zararlı yazılımlardan korur, kişisel verilere ve arama geçmişine ulaşmak isteyen reklam kuruluşlarını engeller. Chrome için uzantı şeklinde reklam engelleyici uygulanabileceği gibi uygulamalarla da eklenebilir.

Adblock Kurma ve İndirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Adblock nedir, uygulamalarda ne anlama gelir diye öğrendikten sonra sıradaki işlem reklamlardan muzdarip kişilere reklam engelleyici kurma işlemini anlatmaktadır. Reklam engelleyici eklentiler bilgisayar, cep telefonları üzerinden yapılabileceği gibi uygulamalarla da yapılabilir.

Adblock İndir Chrome Üzerinden Nasıl Gerçekleştirilir?

Chrome için Adblock nedir diye bakıldığında Chrome’da istenmeyen pop-up’lar, izin olmadan farklı sitelere/ reklamlara yönlendirilmek veya arama motorunun istemeden değişmesi gibi olayların önüne geçebilecek eklentidir. Araya giren ve yanıltıcı reklamların gösterilmesini engellemek için:

1.       Chrome uygulaması açılmalıdır.

2.       Sağ üstte bulunan üç noktadan ‘Ayarlar’ seçeneğine basılmalıdır.

3.       ‘Gizlilik ve Güvenlik’ bölümüne basılmalı ardından ‘Site Ayarları’na tıklanmalıdır.

4.       Açılan alanın en alt bölümünde yer alan ‘Ek İçerik Ayarları’ bölümüne basılmalıdır.

5.       Ek içerik ayaları bölümüne basıldıktan sonra ‘Reklamlar’ a gidilmelidir.

Bu adımdan sonra varsayılan ayar ne ise değiştirilmelidir. Reklamları gösterme izni veya engelleme seçeneklerinden istenen ayar tıklanmalıdır daha sonrasında o seçime uygun reklamlar ya gösterilir ya da gösterilmez. Chrome için adblock nedir sorusunun cevabı da bu kadar basittir.

Adblock Android Üzerinden Uygulamasız Oluşturulabilir Mi?

Mobil cihazlar için Adblock nedir, nasıl uygulanır zor gibi görünse de aslında bilgisayarlardan bile basittir. Uygulama indirerek ya da satın alarak da reklam engelleyiciler devreye sokulsa da site üzerinden reklam engellemeyi aktifleştirmek mümkündür.

1.       İlk olarak Google Chrome açılmalıdır.

2.       Sayfanın sağ üst kısmında bulunan üç noktadan ‘Ayarlar’ seçeneğine basılmalıdır.

3.       ‘Gelişmiş’ bölümünden ‘Site Ayarları’ seçeneğine tıklanmalıdır.

4.       Site ayarları menüsünden ‘Reklamlar’ alanına gidilmelidir.

5.       ‘Pop-up’lar ve Yönlendirmeler’ alanına basılarak engelleme seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.

Adblock Nedir Nasıl Kaldırılır?

Reklam engelleme özelliğinin kaldırılması gereken durumlar veya istekler olabilir. Bunun için uygulama alındıysa uygulama üzerinden o özelliği kapatmak yeterli olacaktır. Chrome için reklam engellemede uygulama kullanılmadığı durumlar için izlenecek yol şu şekildedir:

1.       Sağ üstte bulunan üç noktadan ‘Diğer Araçlar’ ardından ‘Uzantılar’a basılmalıdır.

2.       Kaldırmak için ‘Kaldır’ butonuna basılmalıdır. Devre dışı bırakılmak isteniyorsa uzantı kutusunun sağ alt köşesinde yer alan mavi düğmeye tıklanmalıdır.

Adblock Nedir Nasıl Kapatılır Andorid Telefonlar için Nasıl Yapılır?

Android cihazlar için de uzantı şeklinde eklenen reklam engelleyicileri kaldırmak oldukça basittir. Bir site içinde uzantı şeklinde engellenen reklam engelleyici kaldırmak için:

1.       Chrome uygulaması açılmalıdır.

2.       Sağ üstte yer alan üç noktadan ‘Bilgi’ simgesine tıklanmalıdır.

3.       ‘Site Ayarları’na basılmalı ardından ‘Reklamlar’ın yanında yer alan aşağı ok’a basılmalıdır.

4.       ‘İzin Veriliyor’ seçeneğine basılmalıdır daha sonra sayfa yenilenmelidir.

Adblock Kullanmanın Avantajları Neler?

Adblock nedir, uygulamalarda ne amaçla kullanılır, adblock nedir ve adblock nasıl kapatılır hakkında bilgiler edinilse bile reklam engelleyici kullanma avantajları da merak edilir. Reklam engelleyicilerin sağladığı bazı avantajlar ise şu şekildedir:

·         Reklamları otomatik tespit eder,

·         İstenmeyen reklamları engeller,

·         Girilecek sayfanın daha hızlı yüklenmesini sağlar,

·         Reklamlar üstünden güvenli olmayan herhangi bir siteye girişi engeller,

·         Zararlı dosyaların bilmeden indirilmesini engeller,

·         Reklamsız olarak daha fazla internet kullanımına olanak sağlar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.