1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

3 Adımda Kaktüs Bakımı Nasıl Yapılır?

11-04-2022 19:35
3 Adımda Kaktüs Bakımı Nasıl Yapılır?

Kaktüs bakımı hakkında bilgi mi arıyorsanız? İşte kaktüs bakımında size rehber olacak püf noktalar…

Kaktüs dayanıklı ve bakımları zor olmayan bir bitkidir. Bu yüzden de çoğu kişinin bu bitkiyi ilk sıralarda tercih ettiği söylenebilmektedir. Evde, ofiste, mutfakta tercih edilen bu bitkinin bakımına dair bilgiler ise aşağıdaki başlıkta sizleri bekliyor!


Ofis de ve Evde Kaktüs Bakımı Nasıl Olur?

Çöl bitkisi olarak bilinen kaktüsün zahmetsiz ve oldukça az bakıma ihtiyaç duyduğunu söylenebilmektedir. Bu anlamda eve kaktüs almak isteyen ve kaktüsü olanların kaktüs bakımını nasıl yapmalarının gerekli olduğu, bakım yaparken nelere dikkat edeceklerine dair bilgileri sizin için derledik… İşte kısaca çöl bitkisinin sizden istediği bakımlar!

Evde Kaktüs Toprağı Yapımı

Kişiler kendi elleri le yaptıkları şeyi büyük bir özen ve sevgiyle yapmaktadırlar. Sevgiyle ve hatta aşkla büyümesini bekledikleri kaktüslerinin toprağını de evde yapmak istemektedirler. Bu anlamda ise tınlı toprak, kum, yaprak çürüntüsü, tuğla kırıntısı ve odun kömürü kullanılarak kaktüs toprağı yapılabilmektedir.

Yukarıda verilen malzemeler iyice harmanlandıktan sonra kaktüs saksına eşit şekilde eklenmelidir. Bu işlem bir kaktüs için bir yıl yeterli olacaktır. Ertesi yıl yeniden evde kaktüs toprağı yapımı aşamalarını tekrarlayabilirsiniz.

Pratik Doğal Kaktüs Gübresi Yapımı

Gübreler tüm bitkilerin canlılığını koruması ve daha hızlı ve güzel büyümesi için önemlidir. Kaktüsler içinde bu durum geçerlidir. Gübre ile daha da büyüyüp gelişecek kaktüsleriniz için kendiniz evde doğal gübre yapabilirsiniz.

Kaktüs bakımı denilince akla gelen gübreleme için herkesin evinde bulunan yumurta kabukları gereklidir. Yumurta kabuklarının bir miktar su ile kaynatılması gereklidir. Daha sonrasında ise kaynamış olan bu sudan 1 ya da 2 yemek kaşığı kullanmanız yeterli olacaktır.

Çöl Bitkisi Kaktüs Kaç Günde Bir Sulanır?

Suyu sevmemeleri ile bilinen kaktüslerin fazla sulanması az sulanmasından daha tehlikelidir. Yani kaktüsün daha hızlı çürümesine neden olur. Bu nedenle ilkbahar ve sonbahar aylarında haftada bir kez sulamak yeterlidir. Kış ayında ise hiç sulanmaya ihtiyaç duymamaktadır.

Ayrıca kaktüs sulanırken su direk yapraklarına dökülmemelidir çünkü bu kaktüsün çürümesine neden olacaktır.


Kaktüs Bakımı Püf Noktaları Nelerdir?

·        Saksıya kaktüsü ilk ekledikten sonra bir veyahut da 2 gün su verilmemesi gereklidir. Aksi takdirde kaktüsün kökü ıslak kalacağı için kısa sürede çürüyecektir.

·        Kaktüslerin sürekli güneşte tutulmasına gerek yoktur. Arada bir güneş alan yerde tutulması bitkinin daha sağlıklı büyümesine de yardımcı olacaktır.

·        Kaktüsü çoğaltmak için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır.

·        Tozlanan kaktüslerin gelişimi sağlıklı bir şekilde devam etmeyecektir. Bu yüzden de tozlandığı zaman mutlaka tozlarının temizlenmesi gereklidir.

·        Kaktüsün saksısının değişiminde kırılgan köklerinin zarar görmemesine dikkat etmeniz gereklidir.

·        Sulama esnasında toprağı nemlendirecek miktarda su verilmesi yeterli olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.