1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

En Çok Tercih Edilen Kırtasiye Malzemeleri

26-07-2023 20:23
En Çok Tercih Edilen Kırtasiye Malzemeleri
Kırtasiye malzemeleri hayatımızın birçok alanında ihtiyaç duyduğumuz araç gereçlerden oluşabilmektedir.  Özellikle ofiste veya çalışma alanımızda her an elimizin altında olmasını istediğimiz ve işlerimizi hızlandıran bazı kırtasiye malzemeleri vardır. Bunların önemi çok büyük değilmiş gibi görünse de yokluğunda mutlaka önemini anlayacağınız ürünler oluyor.

Kırtasiye malzemeleri özellikle okul çağından iş hayatına birçok alanda birçok insana hitap eden çeşitleri ve araç gereçleriyle ön plana çıkmaktadır. Peki nedir bu bir ofisin olmazsa olmaz kırtasiye malzemeleri? İşte cevabı

En Çok Tercih Edilen Kırtasiye Malzemeleri Listesi

Ofis ve çalışma alanlarında artık birçok iş teknolojik aletlerle hallediyor gibi görünse de arka planda kırtasiye malzemelerine ihtiyaç duyarız. Masamızda veya çekmecemizde her an ihtiyaç duyacağımız bu ürünleri bulundurmak bizi gereksiz zaman kayıplarından her zaman kurtarabilir. 

Bir Ofiste çalışanların olmazsa olmazları arasına giren bir kırtasiye malzemesi listesi sizin için unutmamanız gerekenleri de hatırlatacağı için her zaman avantaj niteliğindedir. İşte ofis ve okul kırtasiye malzemeleri arasında en sık tercih edilenler!

Tükenmez Kalemler 

 

Kurşun Kalemler

 

Fosforlu Kalemler

 

Bloknot

 

A4 Kağıdı

 

Zımba ve Teli

Ataş

 

Yapışkanlı Not Kağıdı

 

Makas veya Maket Bıçağı

 

1 - Tükenmez Kalemler 

Yazı araç ve gereçleri içerisinde ve kırtasiye malzemeleri arasında hiç kuşkusuz ilk akla gelen tükenmez kalemlerdir. Ofislerde genelde resmi işlerde daha çok siyah ve mavi kullanılırken zaman zaman kırmızı renginin de tercih edilebildiğini görmeniz mümkün. 

Tükenmez kalemler farklı renk ve uç kalınlıklarıyla birbirinden farklı yazı deneyimleri sunmakta. Toptan kırtasiye malzemeleri listesi satışları ortalamasına bakıldığında uç kalınlığı olarak daha çok 0.7 ve 1.0 mm tercih edildiği görülmekte. Ofiste masanızda hatta çantanızda her zaman mutlaka bulundurmanız gereken kırtasiye malzemeleri başında yer alıyor!

2 -  Kurşun Kalemler

Her zaman yazınızın kalıcı olmasını istemeyebilirsiniz. Ya da çalışırken elinizin altında herhangi bir karalama kağıdına beyin fırtınası yaparak düşündüklerinizi yazıp silmek isteyebilirsiniz. İşte bu noktada mutlaka elinizin altında veya çekmecenizde bir kurşun kalem bulunmalı.  Tabii ki kurşun kalemin bulunduğu yerde kalemtıraş ve silgiyi unutmak olmaz. Bu üçünün aynı anda olmaması hiçbir şey ifade etmez. 

Tükenmez kalemlerde olduğu gibi kurşun kalemlerde de uç farklılığı mevcut hatta burada seçeneğin daha fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kurşun kalemlerde uç seçenekleri F, HB, B, 2B olarak değişiklik göstermektedir.

3 – Fosforlu Kalemler 

Bileşimindeki fosfor sayesinde yüzeyde parlak bir etki bırakır ve özellikle dikkat edilmesi gereken yerleri çok güzel gösterdiği için bu amaçla kullanılır. Fosforlu kalemlerde mutlaka ofisinizde bulunması gereken kırtasiye malzemeleri arasında!

Fosforlu kalemi ofis dışında kullanım alanını da günümüzde yaygın olarak görmekteyiz. Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin not tutarken kullandıkları ve görsel olarak daha çok akılda kalıcı olduğunu savunduklarını da belirtmek yanlış olmaz. 

4 -  Bloknot 

Ofislerde kullanımı oldukça yaygın olan kırtasiye malzemeleri arasında yerini alan bloknot özellikle toplantılarda hayat kurtarıcı olabilir. Toplantı esnasında not almanız gereken yerlerde elinizin altında bulunan bir bloknot hayatınızı kolaylaştıracaktır. Genel olarak ofislerde A4 ve A5 boyutunda bloknotlar tercih edilmektedir. 

5 – A4 Kâğıdı ve Baskı Gereçleri

Ofislerde bulunması gereken diğer bir kırtasiye malzemesi ise A4 kâğıdı ve baskı gereçleridir. Bunları sınıflandırmak ve listelemek gerekirse;

  • Fotokopi makinesi
  • Yazıcılar
  • Baskı kağıtları
  • Dijital baskı ürünleri

Bu ürünlerin elinizin altında olması herhangi bir belgeyi istediğiniz her an kolayca çoğaltabileceğiniz anlamına gelir. Bu da size yine zamandan tasarruf ettiren önemli bir unsurdur.

6 – Zımba ve Teli

Özellikle kağıtları ve önemli belgeleri bir arada tutmak için kullandığımız zımbalar kağıtların ve önemli belgelerinizin dağılıp kaybolmasını önlüyor. Zımba boyutları farklı farklı olabileceği gibi bir ofisin bu zımbaların her boyutuna ihtiyaç duyacağını da belirtmek gerekir.

7 – Ataş

Yine belgelerinizi bir arada tutmaya yarayan ataşlar zımbanın zarar vereceğini düşündüğünüz belgelerde kullanım için uygundur. Ataşlar kağıtlara zarar vermezler sadece bir arada tutarlar. Elinizin altında olması gereken ve her ofiste mutlaka bulunan kırtasiye malzemeleri arasında önemle yerini koruyor.

8 – Yapışkanlı Not Kâğıdı

Ofis ve çalışma ortamlarımıza renkli bir hava katan post-it ler hayatımıza kısa zaman önce girmiş olmasına rağmen oldukça sevildi. Özellikle unutmamanız gereken konularda size yardımcı olan ve kattığı renklerle enerjinizi yükselten bu kağıtlar vazgeçilmeziniz olacak.

9 – Makas veya Maket Bıçağı

Ofisinizde çalışma ortamınıza bağlı olarak maket kullanımı değişlik gösterse de her ofiste mutlaka bulunması gereken ve olmazsa olmaz ürünlerin başında makas gelmektedir. Kargo işlerinizi, herhangi belgeyi düzenleme işlerinizi ve daha birçok şeyi hemen halletmek istiyorsanız mutlaka masanızda bir makasınız olsun.

Daha büyük işler ve kargolarla içli dışlı iseniz bu noktada maket bıçakları makasa göre işinizi hem hızlandıracak hem de kolaylaştıracaktır. Maket bıçağı kullanırken dikkatli olmaya da özen gösterin 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.