1000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

Bilimsel Hesap Makinesi Nedir, Ne İçin Kullanılır?

10-08-2023 00:07
Bilimsel Hesap Makinesi Nedir, Ne İçin Kullanılır?
Bilimsel hesap makinesi ile neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Fonksiyonel hesap makineleri gerek okul gerekse de iş hayatında oldukça işlevsel bir makinedir. Karmaşık formülleri anında hesaplayan bu hesap makineleri ile en zor problemlerin bile üstesinden gelebilirsiniz. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte hesap makineleri de daha gelişmiş ve kaliteli olmuştur. O halde bilimsel hesap makinesi nedir?

Bilimsel Hesap Makinesi Nedir?

Bilimsel hesap makineleri, standart ve elektronik hesap makineleri ile kıyaslandığında daha gelişmiş olduğu hemen fark edilmektedir. Bu sebeple bilimsel hesap makineleri ile bilimsel ve ileri düzeyde matematik formülleri hesaplanmaktadır. Bu hesap makinesi ile;

  • Saat hesaplayabilir, 
  • Karekök hesaplaması yapabilir, 
  • Ondalık sayı seçebilir, 
  • Üç basamaklı virgülleme yapılabilir, 
  • Büyük toplam ve yüzde tuşu ile 
  • Kar marjı hesaplayabilirsiniz.

Tüm bu özelliklerin yanında daha pek çok özelliği de bulunan bu hesap makineleri özellikle mühendislik okuyan öğrencilerin vazgeçilmezidir.

Bilimsel hesap makinesi çeşitleri eğitim için okullarda ve özellikle de iş yerlerinde kullanılan bir makinedir. Bu hesap makineleri pil veya güneş enerjisi ile çalışabiliyor. Bu sayede karmaşık problemleri kolayca çözebilirsiniz.

Geniş ekrana sahip fonksiyonel hesap makineleri ile yaklaşık olarak 16 basamaklı hesaplamalar gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanında hesap makinesi 250 fonksiyonlu işlemlere de imkan tanımaktadır. Bununla birlikte bilimsel hesap makinesi ile koordinat dönüştürme, permutasyon, difansiyel denklemler, trigonometri, regresyon gibi pek çok işlem yapılabilmektedir. Peki, bilimsel hesap makineleri nasıl kullanılmaktadır?

Fonksiyonlu Hesap Makinesi Nasıl Kullanılmaktadır?

Bilimsel hesap makineleri karmaşık matematik işlemlerini çözebilmek için sıklıkla başvurulan bir makinedir. Bu sebeple içerisinde yer alan hazır formüller ile kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır. Klasik basit hesap makineleri ile kıyaslandığında bilimsel hesap makinelerinin saklama hafızalarının olduğu görülmektedir. Böylece yüksek yoğunluklu işlemler yaparken yapılan tüm adımları hafızaya atarak işlemleri kaydeder. 

Özellikle son dönemlerde dijital yazılım programlarının gelişmesiyle birlikte fiziki hesap makinelerinin yerini teknolojisinin gelişmesi ile birlikte bilimsel hesap makinesi online olarak kullanılmaya başlandı. Fakat her zaman online veriler erişemeyen birçok kullanıcı bulunmaktadır. Bu nedenle de fiziki bilimsel hesap makinesi çeşitleri oldukça işe yarar olmaktadır.

Bilimsel Hesap Makinesi Logaritma İşlemlerini Hesaplıyor mu?

Hesap makinelerinde hesaplama işlemleri oldukça gelişmiştir. Ancak toplumun belli bir kesimi sadece ileri formülleri ihtiyaçları doğrultusunda kullanmaktadır. Hesap makinesi aç işleminden sonra doğru ve sağlam bir hesap makinesine sahipseniz logaritma dâhil istediğiniz formülü kolayca hesaplayabilirsiniz. Böylece vakitten tasarruf ederek, işlem hatalarını minimize edebilirsiniz.

Hesap makineleri ile dört işlemlerin yanında Yüzdelik hesaplama, kesirli işlemler yapabilme, trigonometrik veya istatistik hesaplamaları yapabilmek mümkündür. Burada önemli olan ise ihtiyacınıza yönelik bir hesap makinesi seçmek olacaktır.

Gelişmiş Hesap Makinesi Nerelerde Kullanılır?

Hesap makinesi – Google gibi birçok farklı işleve sahiptir. Özellikle eğitim kurumlarının, istatistik öğrencilerinin, mühendislik alanında faaliyet gösteren firmaların oldukça sık kullandıkları bir hesap makinesidir. Bu nedenle de bilimsel hesap makinesi kullanımı her kesimden insan tarafından sağlanmaktadır. 

Bilimsel Hesap Makinesi Nasıl Kullanılır?

Her hesap makinesinin özelliği birbirinden farklıdır. Bu nedenle de işiniz ile ilgili bir hesap makinesi tercih etmek çok önemlidir. Peki, fonksiyonel hesap makineleri nasıl kullanılır?

  • Bilimsel hesap makinesi üzerinde yer alan ana düğmeleri bulun. 
  • Ardından işlem yaparken açılmış olan tüm parantezler mutlaka kapatılmalıdır. Çünkü parantezler işlem önceliğinde kolaylık sağlamaktadır.
  • Karmaşık olan hesaplarda parantezin unutulması, hesaplama sonucunun yanlış bulunmasına sebebiyet verebilir.
  • İşlem yapıldığı anda, geçişleri derece ve radyan arasından yapıldığından emin olun. Özellikle trigonometri hesaplamalarında bu ayrıntı çok önemlidir.
  • Ulaşılan sonuçların nasıl kaydedileceğini mutlaka öğrenin. Bilimsel hesap makinelerinin birçoğunda (STO) tuşu, bu işlev için tasarlanmıştır.
  • Herhangi bir sayının gücünü bulmak için makinenizin üzerinde yer alan “^” simgesine tıklamak yeterli olacaktır.
  • Öğrendiğiniz bilgileri mutlaka deneyin. Aksi takdirde hesap makinesi kullanımında zorluk yaşayabilirsiniz.

Tüm bu bilgilerden farklı olarak bilimsel hesap makinesi uygulaması da bulunmaktadır. Fakat bu tarz programların güvenirliliği tartışmaya açıktır. Bu sebeple hesap makinesi indir seçenekleri yerine fiziki hesap makinesi tercih etmek oldukça akıllıca olacaktır. Çünkü bilgilerinizin güvenirliliği ve kişisel verilerinizin korunması çok önemlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.